4 dagen rellen in Zweden door Deense Politicus Rasmus Paludan

4 dagen rellen in Zweden door Deense Politicus Rasmus Paludan

Het is al een paar dagen bal in het land van IKEA en ABBA. Al 4 dagen vinden er rellen plaats in het Scandinavische land. De komst van een Deens politicus is hier de reden van dat hij met zijn partij mee wilt doen aan de Zweedse verkiezingen.

Het is natuurlijk te zot voor woorden dat een Deense partij mee wilt doen aan de Zweedse parlementsverkiezingen. Dit moet je als land niet willen! Een pan-Europese partij zoals VOLT in ons parlement is al een brug te ver. De Deense partij Stram Kurs van Rasmus Paludan wil meedoen aan de Zweedse verkiezingen, wie is hij en waar staat zijn partij voor?

In 2017 heeft Paludan de extreem-nationalistische partij Stram Kurs (Harde Lijn) opgericht in Denemarken. De partij streeft naar streng anti-islambeleid en is tegen niet-westerse immigranten. Hun missie is een verbod op de islam en remigratie van alle moslims in Denemarken. Bij de Deense parlementsverkiezingen heeft Stram Kurs nog geen hoge ogen weten te gooien. De partij heeft in 2019 de kiesdrempel van 2 procent niet gehaald. Nu waagt Paludan de gok in het door migrantenproblematiek geteisterde Zweden.

De vlam sloeg letterlijk in de pan nadat Paludan de koran afgelopen donderdag in brand stak in Zweden. Als je 1 ding niet doen bij islamisten is de profeet Mohammed of de Koran beledigen. Door deze daad staat het Scandinavische land al dagen onder hoogspanning omdat Paludan bij elke politieke bijeenkomst het voornemen heeft om de Koran te verbranden maar het alleen afgelopen donderdag heeft gedaan in Malmö.

Zweden wil Paludan niet het land uitzetten omdat zij de vrijheid van meningsuiting verkiezen boven de veiligheid op straat. Dit is een bewonderenswaardige opstelling van de Zweedse overheid. Maar wanneer een gast je land in vuur en vlam zet dan mag je hem best het land uitzetten.

Lees meer over:
Zweden rellen Politicus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties