screenshot 2023 03 04 at 093156

Eva Vlaardingerbroek van Twitter gegooid: na grote campagne weer toegelaten

Cultuurmrt 04 2023, 12:00
Het is te belachelijk voor woorden, maar Eva Vlaardingerbroek is gisteren (tijdelijk) geband van Twitter. Ze zou "in strijd met de Twitterregels" gepost hebben. Onzin, natuurlijk, er was gewoon weer een linkse Woke-gek bij Twitter die het niet kon hebben dat ze ongemakkelijke waarheden hardop zegt. Maar er is goed nieuws: na een campagne is ze weer snel toegelaten - vrijwel zeker door ingrijpen van Elon Musk zelf.
Gisteren gebeurde er iets heel geks met het Twitteraccount van Eva Vlaardingerbroek. Nadat ze onder meer getweet had over een ranzige aanval van een cultuurverrijker op een Nederlands meisje in Zweden verloor ze de toegang tot haar account opeens. Ze had niets racistisch gezegd of gelogen. Ze had alleen vastgesteld dat dit soort misdrijven helaas een bijeffect zijn van het opengrenzenbeleid in het Westen, en dat dit natuurlijk wanstaltig is. Klopt en klopt.
Gelukkig voor Eva waren er een flink aantal grote Amerikaanse twitteraars die zich hiertegen verzetten - Eva is namelijk flink aan de weg aan het timmeren in de VS, als niet fysiek dan tenminste virtueel. En dus werd Elon Musk persoonlijk opgeroepen door die twitteraars om hier iets aan te doen:
En ja, dat had effect. Een paar uur later liet Vlaardingerbroek namelijk weten dat ze "terug van weggeweest" is.
"Hé iedereen, kijk eens wie terug is! Ik dank iedereen uit de grond van mijn hart dat jullie mijn video gedeeld hebben en de hashtag #reinstateEva. Die hashtag is nog steeds trending! Gelukkig is dat niet meer nodig, want ik ben terug - hopelijk dit keer om hier te blijven," aldus Vlaardingerbroek in een video die ze postte na haar comeback.
"Ik weet nog steeds niet wat er gebeurd is," gaat ze verder in het filmpje. "Echt, eerlijk, geen idee. Ik heb geen enkele uitleg gehad. Maar het enige dat er toe doet is dat ik terug ben. Het is echt hartverwarmend om te zien hoe iedereen mij verdedigde en ingreep zodat ik mijn account terug kon krijgen. Dank je wel. En, tja, dan gaan we nu zien hoe lang dít feestje duurt."
Vlaardingerbroek weet zelf de oorzaak niet, zegt ze, maar het gaat vrijwel zeker om deze tweet:
Ze deelde dus beelden van de arrestatie van een cultuurverrijker die een 10-jarig Nederlands meisje in Zweden had aangevallen. Dat meisje was op bezoek bij haar oma in dat land... en de aanvaller schreeuwde "Allahu Akbar" tijdens zijn misdaad. Vlaardingerbroek berichtte dat en schreef erbij: "De elites hebben bloed aan hun handen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat klopt natuurlijk helemaal. Maar het is er ook vrijwel zeker de oorzaak van dat een Woke-Twitter-moderator de noodzaak voelde om in te grijpen. Dergelijke waarheden mag je volgens dat soort figuren immers niet benoemen. Doe je dat wel? Dan word je gewoon keihard gecensureerd.
Maar goed, in dit geval was die ban dus heel kortstondig. Want de grote Twitteraars - Ian Miles Cheong en Jordan B. Peterson bijvoorbeeld - die die niet vonden kunnen spraken Elon Musk er persoonlijk op aan... en die heeft vrijwel zeker persoonlijk ingegrepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten