shutterstock 1822529558

Landelijke ophef over gevaccineerde Sinterklaas die mogelijk zelfs boosterprik komt scoren in Nederland: "Dit is prikpropaganda!"

Cultuurnov 08 2021, 23:43
Onze Goedheiligman, Sinterklaas blijkt te zijn gevaccineerd. En die boodschap moet nu ook alle tere kinderzieltjes gaan bereiken. NPO-deugkoningin Dieuwertje Blok ´onthulde´ dat maandag tijdens de Ochtendshow van Radio 538. Dit jaar dus niet alleen een discussie over Zwarte Piet, maar ook over de ´Zwarte Prik´.
Sterker nog, volgens Dieuwertje Blok is het niet uitgesloten dat Sinterklaas ook nog even een boosterprik komt scoren als hij voet op de wallen aan wal heeft gezet in Nederland. Als de intocht überhaupt nog doorgaat, want onze zorgminister Hugo de Jonge sluit een nieuwe lockdown niet uit.
"Hij is zeker gevaccineerd. Misschien heeft hij ook een boostertje gekregen", zei de NPO-presentatrice van het Sinterklaasjournaal maandagochtend op de radio. Daarmee lijkt de NPO kinderen en ouders alvast voor te bereiden op de ´noodzaak´ van het halen van een vaccinatie voor iedereen onder de achttien twaalf jaar. En alsof dat niet al ver genoeg gaat, wordt de omstreden boosterprik (derde vaccinatie) ook nog eens gepromoot. Onze Goedheiligman staat er immers "om te zingen, en te springen - en we zijn zo blij..."
Sesamstraat
In de Verenigde Staten deed de publieke omroep aldaar onlangs precies hetzelfde. Alleen hebben ze daar geen Sinterklaas, dus werd het belerende Sesamstraat gebruikt als podium om kinderen er van te overtuigen zich ook te laten vaccineren. Er ontstond flinke ophef over deze propaganda, en datzelfde zien we nu terug na het NPO-statement van deugneus Blok.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Heftige reacties op sociale media
Op de sociale media gaat het inmiddels helemaal los. "Een schande dit, over de rug van de kinderen die graag Sinterklaas zien", "de propagandatrein dendert nog harder dan in de jaren 40", en "wat kan die kinderen dat nou schelen", zijn enkele reacties die te lezen zijn op sociale media en opgetekend door HvNL.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten