Screen Shot 2022 05 31 at 123711

3 handige tips voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

Economiemei 31 2022, 7:00
Heb je een auto gekocht en wil je deze voornamelijk voor zakelijke doeleinden gebruiken? Dan is de kans groot dat je het voertuig op naam van jouw bedrijf zet. In dat geval moet je ook een zakelijke autoverzekering afsluiten. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je mogelijk niet precies hoe dit in zijn werk gaat. Daarom kun je vast en zeker nog wel een aantal tips gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 handige tips voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering op een rijtje.
1. Neem de tijd om de beste zakelijke autoverzekering te vinden
Net als voor een particuliere auto geldt voor een zakelijke auto ook dat je deze zo goed mogelijk wilt verzekeren. Ga daarom niet over één nacht ijs bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering, maar neem hier de tijd voor. Verdiep je allereerst goed in de verschillende verzekeringen. Je kunt een zakelijke auto namelijk op verschillende manieren verzekeren. Hieronder lichten we de verschillende opties kort toe.
- WA
Je bent verzekerd voor schade die je met jouw bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen.
- WA + Beperkt Casco
Naast schade die je met jouw bedrijfsauto veroorzaakt aan (spullen van) anderen, ben je ook verzekerd voor schade aan jouw auto. Het gaat hierbij om schade door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en natuur en een botsing met loslopende dieren. Ook ruitschade is verzekerd.
- WA + Volledig Casco
Je bent verzekerd voor alle bovenstaande zaken, maar ook voor schade aan jouw bedrijfsauto door een aanrijding of botsing en vandalisme. Omdat WA + Volledig Casco de meest uitgebreide optie is, staat hij ook wel bekend als allrisk autoverzekering.
Weet je niet goed op welke manier je jouw bedrijfsauto moet verzekeren? Kijk dan naar de leeftijd van het voertuig dat je wilt verzekeren. WA wordt het vaakst gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar, WA + Beperkt Casco voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar en WA + Volledig Casco voor auto’s jonger dan 6 jaar.
2. Overweeg je aanvullend te verzekeren
Naast de bovenstaande zakelijke autoverzekeringen kun je bij de meeste verzekeraars aanvullende verzekeringen voor een bedrijfsauto afsluiten. De inzittendenverzekering is hier een voorbeeld van. Hiermee verzeker je schade aan de bestuurder en passagiers. Is er sprake van een ongeval en raken er spullen in of op het voertuig hierdoor beschadigd? Dan wordt dit eveneens vergoed dankzij deze aanvullende zakelijke autoverzekering. Daarnaast kun jij je ook aanvullend verzekeren voor pechhulp.
3. Vergelijk zakelijke autoverzekeringen met elkaar
Bij veel verzekeraars kun je dezelfde soorten zakelijke autoverzekeringen afsluiten. Toch is het niet zo dat iedere zakelijke autoverzekering ook hetzelfde is. Er kan bijvoorbeeld verschil zitten in de dekking en de premie. Een zakelijke autoverzekering afsluiten zonder een vergelijking te maken is dan ook niet verstandig. Als jij je tot een vergelijkingssite richt, zie je binnen de kortste keren wat de beste zakelijke autoverzekering is. Bovendien staat de premie er vaak bij vermeld, waardoor je voorkomt dat je onnodig veel betaalt voor jouw autoverzekering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten