shutterstock 1046584516 62ebb35c5a71c

CBS Fabeltjeskrant beweert: "U bespaart op energie!" – Nederlanders: "Waar dan?"

Economiefeb 15 , 17:00
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lijkt tegenwoordig meer weg te hebben van een moderne Aesopus (Een dichter uit de Griekse oudheid red.), die fabels vertelt die mooi klinken maar in de harde realiteit van alledag kant noch wal raken. Volgens deze nieuwste vertelling van de CBS Fabeltjeskrant zou de gemiddelde Nederlander dit jaar maar liefst €300 besparen op de energierekening. Ja, u leest het goed. In een tijdperk waarin energieprijzen door het dak gaan en Jan Modaal zich blauw betaalt aan de meest basale levensbehoeften, komt het CBS aanzetten met een verhaal dat zo uit de koker van de gebroeders Grimm lijkt te komen.
Lagere gasprijzen? Zuiniger stoken? Het klinkt allemaal prachtig op papier, maar vraag het aan de gemiddelde Nederlander en je krijgt een heel ander verhaal te horen. Verhalen van energierekeningen die niet dalen, maar juist stijgen tot ongekende hoogtes. "Mijn energierekening koelt af? Mijn portemonnee bevriest!" is een kreet die je onder de bevolking hoort, niet het jubelende geluid van besparing.
En laten we wel wezen, de suggestie dat een paar zonnepanelen hier en daar of het een graadje kouder zetten het verschil maken, is ronduit beledigend. Het is een klap in het gezicht van hardwerkende Nederlanders die elke dag weer zien hoe hun koopkracht afneemt, terwijl de overheid hen met lege handen achterlaat.
Het CBS, eens een gerespecteerde instelling, lijkt nu verworden tot een propagandamachine van het demissionaire kabinet, die de pijnlijke realiteit van de energiecrisis probeert te verhullen met sprookjes over dalende kosten. Dit soort nepnieuws dient niets anders dan de agenda van een overheid die zich meer zorgen maakt over haar imago dan over het welzijn van haar burgers.
De waarheid is dat veel Nederlanders zich afvragen hoe ze de winter door moeten komen, terwijl hun energierekening door het plafond schiet. In plaats van echte oplossingen te bieden of de lasten te verlichten, gooit het CBS er nog een schepje bovenop met verhalen die de realiteit geweld aandoen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de knettergekke coalities waarin ons land verweven is. Het gaat om óns nationaal belang, niet om de belangen van andere landen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMeen versterk het échte pro-Nederlandse geluid!
Nederland verdient beter dan deze fabeltjes. Nederlanders hebben behoefte aan een overheid die de problemen serieus neemt en niet probeert weg te poetsen met cijfers die in de praktijk voor de meesten niet opgaan. Het is tijd dat we de feiten onder ogen zien en stoppen met het verspreiden van sprookjes. De energiecrisis is echt, en het is hoog tijd voor oplossingen die dat ook zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten