zonnepanelen maassluis wilgenrijk 52317588341

Essent rommelt stiekem met de energietarieven van huishoudens met zonnepanelen

Binnenlandjan 25 , 21:00
Energieleverancier Essent vertoont schimmig gedrag en rommelt stiekem met de energietarieven, met name burgers die vol trots zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Verscheidene meldingen zijn aan het licht gekomen waarbij potentiële klanten met zonnepanelen op het dak geconfronteerd werden met buitensporig hoge stroom- en gastarieven.
Voor een eenjarig contract hanteert Essent momenteel een stroomtarief van 29,5 cent per kilowattuur. Echter, wanneer men zonnepanelen bezit, schiet dit tarief plots omhoog naar een schandalige 39,8 cent per kilowattuur – een absurde verhoging van 35 procent.
Ook het gastarief voor deze onfortuinlijke klanten wordt op onrechtmatige wijze opgedreven. In plaats van een redelijke 1,32 euro per kubieke meter, moeten zij maar liefst 1,44 euro betalen. Het is schandalig dat deze tariefstijgingen niet transparant worden gecommuniceerd, waardoor consumenten pas beseffen dat ze worden benadeeld wanneer ze hun tarieven vergelijken met die van hun buren zonder zonnepanelen.
Wat nog verontrustender is, is het feit dat Essent wekenlang ontkende dat er sprake was van discriminatoire tarieven. Ze verschuilen zich achter vage verklaringen en beweren dat een tijdelijke vergissing de hogere tarieven veroorzaakte. Dit terwijl dezelfde aanbieding een week later doodleuk weer terugkwam.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Na lang volhouden geeft Essent eindelijk toe dat er sprake is van onderscheid in tarieven op basis van de vermoedelijke aanwezigheid van zonnepanelen. Het excuus dat het gebaseerd is op een "aanbod op maat" is niets meer dan een misleidende poging om hun praktijken goed te praten. Waarom bepaalde huishoudens de ene dag wel en de andere dag niet geconfronteerd worden met hogere tarieven, blijft onduidelijk. Dit gebrek aan transparantie is typerend voor de bedenkelijke handelswijze van Essent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten