shutterstock 1966776964

De grote groene leugen: 'Duurzame' fondsen blijken fossiele hypocrieten

Economiefeb 01 , 20:00
Het masker valt af, en de ware aard van de zogenaamd 'duurzame' beleggingsfondsen komt aan het licht. Uit een onthullend onderzoek van ASN Bank, die zichzelf graag op de borst klopt als 'Nederlands grootste duurzame bank', blijkt dat de meerderheid van deze fondsen vrolijk investeert in de fossiele industrie. Ja, u leest het goed. De zelfde fondsen die met groene praatjes beleggers proberen te lokken, steken hun geld in olie, gas, benzineauto's en zelfs de luchtvaartindustrie. Als DDS zijn wij natuurlijk niet verrast omdat beleggers nog steeds het meeste rendement kunnen ophalen in beleggingen die beleggen in fossiele brandstoffen.
Deze onthulling is een oorvijg voor de hypocriete duurzaamheidsindustrie. Terwijl ze de consument een geweten proberen aan te praten met hun groene claims, blijken ze achter de schermen geen enkele moeite te hebben om te investeren in industrieën die zij publiekelijk veroordelen. Dit is niet slechts een kwestie van misleiding; het is ronduit frauduleus.
ASN Bank stelt dat twaalf van de onderzochte fondsen direct of indirect hun geld stoppen in de fossiele sector. Dit nieuws komt niet als een verrassing, maar bevestigt wat velen al vermoedden: dat de groene beweging meer bezig is met het spelen van een politiek spel dan met het daadwerkelijk bewerkstelligen van verandering.
De kwestie wordt nog erger gemaakt door het gebrek aan transparantie in de sector. Fondsenbeheerders laten beleggers in het ongewisse over waar hun geld daadwerkelijk naartoe gaat. Dit is geen kwestie van 'geen objectieve criteria hebben om te scoren', zoals Piet Sprengers van ASN Bank beweert. Dit is een kwestie van doelbewust de boel belazeren.
Het wordt tijd dat de groene façade afbrokkelt en de werkelijkheid naar voren komt. Beleggers verdienen eerlijkheid en transparantie, geen groene sprookjes die een verborgen fossiele agenda maskeren. Dit rapport van ASN Bank zou een wake-up call moeten zijn voor iedereen die dacht dat het investeren in 'duurzame' fondsen hen aan de 'juiste kant' van de geschiedenis plaatste.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Het is tijd om de groene zeepbel te doorprikken en de hypocrisie van deze zogenaamd duurzame fondsen aan de kaak te stellen. Laat dit een les zijn: in de wereld van het grote geld zijn groene beloftes vaak niet meer dan een rookgordijn voor grijze praktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten