Screen Shot 2022 11 15 at 122912

De voordelen van het gebruik van een zorgvergelijker

Economienov 16, 8:00
Wanneer het einde van het jaar nadert, druppelen de nieuwe premies van de zorgverzekeraars weer langzaam binnen. Dit is dan ook vaak het moment dat de eerste mensen zich voorzichtig beginnen te oriënteren om eventueel de overstap te maken naar een andere verzekeraar. Dit kan zijn omdat ze premie bij hun huidige verzekeraar te hoog vinden of omdat de aanvullende voorwaarden zijn veranderd, waardoor de verzekering niet meer aansluit op de behoefte die ze op dat moment zoeken. Naast deze twee veel voorkomende reden voor het switchen van zorgverzekeraar, kan er natuurlijk ook iets in je eigen persoonlijke gezondheidssituatie zijn veranderd. Om ervoor te zorgen dat je een verzekering afsluiten, die past bij wat je nodig hebt, hebben wij een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verzekeraar.
Maak gebruik van een zorgkiezer
Tegenwoordig kun je het bijna niet bedenken of het is wel online te vinden. Dit geldt dus ook voor de prijzen en voorwaarden van de verschillende zorgverzekeraars. Het is daarom dus ook aan te raden om je zoektocht online te beginnen. Bij voorkeur niet zomaar ergens, maar bij één van de vele zorgvergelijkers. Het grote voordeel aan het afsluiten van een zorgverzekering via een zorgvergelijker, is dat je zeker weet dat je een zorgverzekeraar kiest die voldoet aan jouw wensen. De zorgvergelijker is namelijk voorzien van alle informatie van de verschillende zorgverzekeraars en kan je op basis van jouw wensen voorzien van het beste advies. Uiteraard is het aan jezelf om de daadwerkelijke keuze te maken, maar een advies is natuurlijk altijd handig.
Kijkt verder dan alleen naar prijs
De kosten voor een zorgverzekering liggen relatief dicht bij elkaar. Zo kan het zijn dat je bij de één een paar euro per maand meer betaald, dan bij de ander, maar in principe in dit verschil nagenoeg nul. Door gebruik te maken van de zorgkiezer, wordt er dus ook niet alleen gekeken naar de maandelijks te betalen premie, maar ook naar allerlei andere zaken, zoals de zorg die je nodig hebt en eventueel aanvullende verzekeringen. Het kan dus heel goed zijn dat er een verzekering uitkomt, die duurder is dan je huidige verzekeraar, maar waar je onderaan de streep wel voordeliger uit bent, omdat je geen beroep meer hoeft te doen op een aanvullende verzekering.
Geeft ook aan welke aanvullende verzekeringen er allemaal mogelijk zijn
Het afsluiten van een basisverzekering is voor iedereen die 18 jaar of ouder is natuurlijk verplicht. Toch kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om je juist wel of juist niet aanvullend te verzekeren. Door dat jij je eigen wensen hebt doorgegeven, kan de zorgvergelijker kijken wel verzekeraar hier ook op basis van eventueel aanvullende verzekeringen het beste op aansluit. Het kan soms zelfs beter zijn om geen aanvullende verzekering af te sluiten, maar de kosten zelf te betalen. Het is daarom dus ook raadzaam om wel degelijk gebruik te maken van dergelijke tools, zodat je zeker weet dat je correct bent verzekerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten