winkelstraat in hoog catharijne

Handelsreus Allianz voorspelt angstaanjagende stijging faillissementen in Nederland

Economiemrt 03 , 17:30
Allianz Trade schetst een grimmig beeld met een alarmerende voorspelling van een angstaanjagende stijging van 31 procent in het aantal faillissementen in Nederland voor het komende jaar. Johan Geeroms, risicodirecteur voor de Benelux, laat geen spaan heel van de situatie in een interview met BNR, waarin hij benadrukt dat Nederland, zonder enige twijfel, de zwaarste tol zal betalen in vergelijking met andere Europese landen. Dit is een ernstig waarschuwingssignaal dat door merg en been gaat voor de Nederlandse economie.
Sectoren zoals horeca, bouw, transport, retail en groothandel worden genadeloos getroffen, waarmee een scherpe ommekeer plaatsvindt ten opzichte van vorig jaar, waarin de voorspelde stijging van 51 procent deels werkelijkheid werd.
De Russische economie vertoont in tegenstelling tot de Nederlandse economie onverwachte veerkracht, ondanks twaalf opeenvolgende sanctiepakketten van het Westen gedurende twee jaar oorlog in Oekraïne. Terwijl de roebel daalt, de inflatie stijgt en er een tekort aan arbeidskrachten heerst, weet Rusland op effectieve wijze om te gaan met verschuivingen in handelsstromen. Ondanks de bevriezing van meer dan 300 miljard euro aan tegoeden van Russische banken, blijft de economie groeien, aangewakkerd door verhoogde staatsuitgaven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Daar komt ook nog eens bij dat een Nederlands anti-witwasproject bedreigd wordt door Europese regels die het project Transactiemonitoring Nederland in strijd achten met de witwasregels van Brussel. Ondanks de inspanningen van vijf grote Nederlandse banken om samen witwassen te bestrijden, mag Nederland volgens Europese regels niet haar eigen koers varen in deze kwestie.
Het aanstaande kabinet staat voor een immense uitdaging. Niet alleen worstelen we met ernstige problemen op het gebied van huisvesting, bestaanszekerheid en de voortdurende asieltsunami, maar nu komt daar ook nog eens financiële onzekerheid bovenop. Voor ondernemers die al tijdens de corona-crisis zijn vermorzeld, lijkt de 'final nail in the coffin’ al klaar te liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten