money 2724241 340

Hoe bouw je extra pensioen op?

Economienov 25 2022, 17:30
Als je wat ouder wordt, is het natuurlijk wel zo prettig om goed te kunnen genieten van je oude dag. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een goed pensioen kan goed helpen als je op je oude dag op zoek bent naar een manier om meer uit je leven te halen. Het opbouwen van extra pensioen kan hier goed bij helpen. Dit heeft ermee te maken dat het opbouwen van een goed pensioen ervoor zorgt dat je het meeste uit je leven kunt halen als je wat ouder bent. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe je extra pensioen op kunt bouwen.
Zelf geld wegzetten
Eén van de eerste manieren waarop je extra pensioen op kunt bouwen, is door dit zelf te regelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zelf geld weg te gaan zetten. Door zelf geld weg te zetten, is het namelijk mogelijk om dit geld vervolgens te gaan gebruiken als je met pensioen bent. Dit zorgt ervoor dat je altijd de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van je geld. Voor veel mensen is dit een goede optie om voor te gaan. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met uiteindelijke belasting die je hier soms overheen moet betalen.
Een lijfrenteverzekering
Een andere manier waarop het mogelijk is om pensioen op te gaan bouwen, is door te kiezen voor een lijfrenteverzekering. Pensioen opbouwen wordt namelijk een stuk makkelijker hiermee. Elke vorm van het opbouwen van extra pensioen wordt lijfrente genoemd. In principe bouw je gewoon een extra pensioen op waarbij je een groot belastingvoordeel hebt. Dit komt omdat je minder belasting over pensioen hoeft te betalen.
Eigenlijk is een lijfrenteverzekering een manier om geld op te bouwen bij de bank. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om één keer veel geld hierop te zetten of periodiek geld bij te schrijven. Op die manier is het mogelijk om steeds meer geld op te bouwen. Doordat het lijfrente is, hoef je hier een stuk minder belasting over te betalen. Dit is natuurlijk erg voordelig om gebruik van te maken.
Beleggen
De laatste manier waarop het mogelijk is om een extra pensioen op te bouwen, is door te gaan beleggen. Beleggen kan erg leuk zijn om te doen. Dit komt omdat je hierdoor extra geld kunt opbouwen door je geld weg te zetten. Bij het beleggen is het wel handig om hier wat verstand van te hebben. Als je geen verstand van beleggen hebt, is de kans dat je de fout ingaat namelijk erg groot.
Het is naast zelf beleggen ook mogelijk om voor je te laten beleggen. Dit kun je bijvoorbeeld bij de bank laten doen. Dit kan erg voordelig zijn om te doen. Echter is het wel belangrijk om na te gaan wat hier de eisen van zijn en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Dit is namelijk niet altijd even makkelijk om te weten als je het over beleggen hebt. Daarom is dit voor veel mensen een goede optie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten