screen shot 2023 11 24 at 112432

Internet via glasvezel, waar wachten we nog op?

Economienov 24 2023, 14:30
Het zal niemand ontgaan zijn dat Nederland de afgelopen jaren voorzien is van glasvezel; overal prijken de kabeltjes uit de grond in hele straten en wijken. Waar de burger nog denkt 'het zal allemaal wel', heeft het bedrijfsleven de glasvezel inmiddels omarmd. Logisch, want razendsnel internet is juist voor bedrijven van groot belang en laat dat nu precies zijn wat de glasvezelkabel biedt. We duiken in dit artikel in de wereld van de glasvezelkabel.

Bedrijfsleven omarmd massaal glasvezel en niet zonder reden

Thuis vind je het meestal geen enkel probleem als een website even volledig moet inladen: zolang het maar niet te lang duurt. Zo niet binnen het bedrijfsleven, waar vaak met zware software wordt gewerkt; daar wil je door kunnen gaan zonder enige belemmering. Aan het begin van het internet tijdperk, zo halverwege de jaren 90, stuntelden we nog met de dure telefoonkabel. Maar toen was er de moderne internetkabel en zat zo'n 10 jaar later vrijwel heel Nederland op een kabelaansluiting. De tijd dat social media zich ontwikkelde, toen er niet langer per minuut betaald moest worden. En nu is er glasvezel. Als consument moeten we nog even de juiste mindset daarvoor vinden ('want het gaat toch prima zo?!'), maar binnen het bedrijfsleven is zakelijk glasvezel inmiddels de norm geworden.

Razend snelle glasvezel

Een van de grootste voordelen van glasvezel ten opzichte van kabelinternet is natuurlijk de snelheid en bandbreedte. Glasvezel gebruikt lichtsignalen om gegevens over lange afstanden te verzenden, met als resultaat aanzienlijk hogere snelheden dan de gewone kabelinternetverbindingen. Vanzelfsprekend vormt dit een gigantische pre voor bedrijven, waar intensief op de cloud en met zware software en programma's wordt gewerkt. Sneller internet zorgt natuurlijk ook nog eens voor een hogere arbeidsproductiviteit. Als bedrijf sluit je een zakelijk glasvezel abonnement af.

Hoge betrouwbaarheidsfactor

Dat 'het internet er weer eens uit ligt' zal je niet snel gebeuren met glasvezel. Natuurlijk is een kabelverbinding meestal ook relatief betrouwbaar, maar dan toch komt het zo nu en dan wel eens voor dat een van de internetproviders een storing heeft en er enige tijd geen internet beschikbaar is. Bij glasvezel behoort dit tot het verleden. Als bedrijf mag je rekenen op een ononderbroken internetverbinding zonder enige downtime, iets wat nog steeds een manco vormt bij de kabelverbinding. Glasvezel is echt next level internet; gewéldig! Je sluit je bij een van de vele glasvezel aanbieders binnen no time je abonnement af.

Ultra veilig

Glasvezel is door werking van het product in de praktijk nauwelijks af te tappen door derden. Hacken via de verbinding is dan ook vrijwel onmogelijk. Internetgebruik wordt hierdoor een stuk zekerder voor bedrijven. Glasvezel biedt vrijwel uitsluitend voordelen ten opzichte van een kabelverbinding.

Gemakkelijk op te schalen

Groeit een onderneming en wordt er schaalvergroting toegepast op de bedrijfsvoering, dan is glasvezel zeer eenvoudig op te schalen naar een passende, hogere bandbreedte. Dit is dus een ideaal uitgangspunt voor iedere ondernemer.
Het moge duidelijk zijn: glasvezel is de toekomst. Waar het bedrijfsleven inmiddels al de vruchten plukt van betrouwbaar, razendsnel internet, zal de consument niet lang achterblijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten