geert wilders pvv 9o1a6680

Hé Geert Wilders: ga nu met ECHT rechts een minderheidskabinet vormen. Betrek FVD, BBB én SGP erbij!

Politieknov 24 2023, 14:00
De VVD heeft vandaag aangekondigd dat de partij niet meer gaat mee regeren. Dilan Yesilgöz zegt dat de partij zoveel verloren heeft, tja, dan past een regeringsrol niet. Wat ze wel wil doen? Een rechts kabinet "gedogen." Oh ja? Nou, dan mag de VVD met de billen bloot: Geert Wilders moet vandaag nog bellen met FVD én met de SGP en die partijen vragen een rechts minderheidskabinet met hem te vormen. Vandaag nog.
Gisteren zei Pieter Omtzigt dat zijn uitspraken op de verkiezingsavond te "snel" waren uitgelegd door journalisten als zijnde dat hij toch bereid was te regeren met de PVV. Dat gaat hij dus niet doen. Knetter, natuurlijk, want zijn eigen kiezers willen dat wél. Maar ja, zijn nieuwe fractie bestaat voor de helft uit oude linkse CDA'ers. Dus dan krijg je dat.
Dilan Yesilgöz heeft vandaag gezegd wat de VVD wil: ze gaan niet mee regeren. Voor de verkiezingen had ze dat al gezegd, maar heel veel kiezers dachten dat ze blufte. Als de PVV de grootste zou worden, zou ze alsnog overstag gaan. Niet dus. De VVD doet het niet.

FVD, BBB, SGP: rechts minderheidskabinet

Betekent dit dan dat het over en voorbij is voor de PVV en Wilders? Nou, mogelijk wel. Maar er is een uitweg: een uitweg die geopperd is door Yesilgöz zelf. Jawel! Geert Wilders kan en moet gewoon een echt rechts minderheidskabinet in elkaar knutselen. Dan kan hij in ieder geval als premier beginnen. Als dat kabinet de rit dan niet uitzit omdat de VVD of NSC de boel gaan blokkeren ondanks hun belofte lief te zijn, soit. Zo zij het. Dan is Wilders in ieder geval een tijd premier geweest en heeft hij zich op die manier kunnen tonen aan het Nederlandse volk.
Hoe moet zo'n minderheidskabinet eruit zien? Heel simpel. Hij moet samenwerken met de (rechtse) partijen die al hebben aangegeven daarvoor open te staan. Dan kom je in de Eerste én Tweede Kamer uit op een minderheid, maar so be it. We moeten het gaan proberen... en trouwens, er valt ook best wat te zeggen voor een minderheidskabinet in die zin dat het de kracht van het parlement versterkt, wat in ons systeem eigenlijk ook de bedoeling is. 'Meerderheidskabinetten' zijn helemaal niet het fundament van dat systeem.
Welke partijen moeten deel uitmaken van dit minderheidskabinet Wilders I? Natuurlijk de PVV met 37 zetels. BBB moet daar bij worden gezet. Dan komt je uit op 44 zetels. Vervolgens laat je FVD aanschuiven en de SGP ook. Het gevolg: 50 zetels in de Tweede Kamer. Dat is eenderde van de beschikbare zetels... en dus een écht minderheidskabinet.
Yesilgöz beweert dat ze een centrumrechts kabinet zal "gedogen." Dan moet ze dat doen. Je komt dan uit op 74 zetels "inclusief gedoogsteun." En dan? Praten met Pieter Omtzigt. Die zegt dat hij niet in een kabinet gaat zitten met de PVV, maar hij heeft ook gezegd constructief samen te willen werken met de PVV. Als je hem dus onafhankelijk laat opereren maar tegelijkertijd je beleid afstelt op zijn wensen voor zover dat kan en moet, dan is hij ongetwijfeld bereid om vaker wel dan niet voor je voorstellen te stemmen.

Kartel pleegt zelfmoord

Dit is het spel dat Wilders nu moet spelen. Iets anders zit er namelijk niet op. Er zijn geen andere mogelijkheden. De enige andere optie is: nieuwe verkiezingen. Maar als Wilders dan weer wint dan herhaalt de rest de strategie van vandaag gewoon... en als Wilders verliest omdat kiezers begrijpen dat strategisch op hem stemmen nutteloos was, wordt hij sowieso buiten de boot gezet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard weten we dat de afgelopen verkiezingen de belangrijkste verkiezingen OOIT waren. We strijden nu voor een goede VOORTZETTING. Nederland MOET nu gered worden. Als we nu niet doorduwen gaat het voor eens en altijd mis. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons een vuist te maken tegen al die linkse gekken die ons land nog verder het ravijn in willen duwen!
Is zo'n minderheidscoalitie een zekerheidje? Nee. Maar Wilders kan het partijkartel wel degelijk ernstig verzwakken door het spel op deze manier te spelen. Want als de VVD en NSC vervolgens een spaak in het wiel steken terwijl het minderheidskabinet prima bezig is, dan verzwakken ze zichzelf en bewijzen ze voor eens en altijd aan de kiezer dat ze antidemocratisch tot op het bot zijn.
Als er dán nieuwe verkiezingen komen is het niet alleen de PVV die daarvan kan profiteren, maar de andere rechtse niet-kartelpartijen óók. En dat betekent een nieuw kabinet geleid door Wilders, maar sterker en met veel meer zetels dan Wilders I. Win-win-win!

Overigens...

Natuurlijk is er ook nog een mogelijkheid voor een echt rechts meerderheidskabinet. Ik weet het, Yesilgöz zegt dat ze niet mee wil doen. Maar als ze zich bedenkt, dan is er een mogelijkheid om tot 76 zetels te komen op rechts.
Hoe? Simnpel: PVV, VVD, BBB, FVD, SGP, JA21. De PVV krijgt er vrijwel zeker namelijk een restzetel bij, waardoor die partij niet uitkomt op 37, maar op 38 zetels. En dus krijg je deze berekening (hat tip, Thierry Baudet):
Daar is dus wel de nadrukkelijke meerderheidssteun voor nodig van de VVD. Wil Dilan Yesilgöz dit doen? Of is ze daar zo ontzettend verlinkst dat ze écht weigert over rechts te gaan, onder alle mogelijke omstandigheden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten