Screen Shot 2022 10 06 at 173031

NPO-econoom: 'Nu belastingen aan de bovenkant verhogen'

Economieokt 06 2022, 16:25
Ah. Kijk. De NPO heeft weer een econoom gevonden die vindt dat 'we' de 'rijken' even extra moeten belasten om nieuwe uitgaven te betalen. Met 'de rijken' bedoelt zo'n figuur natuurlijk iedereen die boven gemiddeld verdient. En met uitgaven bedoelt hij: steun omdat de staat mensen de vernieling in helpt.
Dit zijn van die leuke filmpjes waaraan je kunt zien hoe wanstaltig vele 'economen' en de media zijn:
Bas Jacobs - één van de favoriete economen van de NPO - wil dus dat het kabinet de belastingen "aan de bovenkant" verhoogt. Dat geld kan dan "gebruikt worden" om mensen aan "de onderkant" te "helpen." Op die manier, zegt hij, zorg je wel voor steun voor die mensen, maar niet voor steun op een manier waarop de inflatie toeneemt.
Dit zijn natuurlijk totaal geschifte uitspraken. Die "belastingen" zijn al torenhoog. De enigen die weinig belasting betalen zijn de Elon Musks en Jeff Bezossen van deze wereld. "De bovenkant" van de maatschappij zijn niet de superrijken met hun 7 huizen en dergelijke. Nee. Dat zijn de gewone mensen die bovengemiddeld verdienen. En die betalen vaak al 50/60 procent van hun inkomen aan belastingen.
Als dit nou over Big Business gaat - Big Business dat al decennia in bed ligt met Big Government - soit. Maar daar gaat het natuurlijk niet over, want dat zou ook voor "de rechtse partijen" geen al te grote electorale problemen opleveren. Nee, dat Jacobs dat noemt als probleem is een duidelijk teken dat hij het gewoon over "bovengemiddeld" heeft - zoals halve communisten dat altijd hebben als ze het over "de rijken" hebben.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ik heb een andere oplossing: gewoon lekker gas pompen in Groningen. De staat verdient daar bákken met geld mee. Vervolgens kan de energierekening omlaag (en is subsidie dus niet meer nodig) én kan de overheid de lasten voor gewone burgers ook verlagen. Want Den Haag wordt immers slapend rijk.
Oh, en kan Jacobs ophouden walgelijke linkse partijen als het CDA en de VVD "rechts" te noemen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten