Stakingen NS ten einde: personeel krijgt tot 9,25% loonsverhoging

Stakingen NS ten einde: personeel krijgt tot 9,25% loonsverhoging

Goed nieuws voor NS personeel. Ze hebben de afgelopen tijd flink geleden, maar er is dan eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De NS en de vakbonden zijn namelijk tot een overeenkomst gekomen. Deel van de deal is dat het personeel tot 9,25% loonsverhoging krijgt. Dat is een flink bedrag - maar ook noodzakelijk om de inflatie nog enigszins bij te benen.

De loonsverhoging gebeurt in twee stappen. En daarnaast krijgt het personeel twee bonussen van allebei 1.000 euro: eentje in december en de andere in juli.

Is het dan allemaal geweldig en hosanna? Nee.

"We wilden graag automatische prijscompensatie, maar dat is niet gelukt. We hebben nu een afspraak gemaakt dat eens per jaar gekeken zal worden naar de inflatie, waarbij een vergoeding van 500 euro per jaar voor 1 procent inflatie aan het personeel wordt gegeven," legt Wim Eilert van de VVMC bijvoorbeeld uit.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De leden krijgen natuurlijk het laatste woord. De vakbonden leggen het voorstel aan hen voor. Tot zij hun mening gedeeld hebben gaan de stakingen niet door... maar als de leden het pakket afwijzen, tja, dan gaan ze straks natuurlijk gewoon weer los.

Iedereen denkt echter dat het nu klaar is - dat de leden hiermee genoegen nemen.

Lees meer over:
cao FNV vakbonden NS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer