Screen Shot 2022 08 18 at 194713

Tips voor een koel huis tijdens de zomer

Economieaug 19 2022, 7:46
Met de steeds warmere zomer in ons land, is het belangrijk ervoor te zorgen dat we het binnen lekker koel houden. Dit kunnen we gelukkig op allerlei verschillende manieren doen, waardoor het voor iedereen goed is toe te passen. Uiteraard is een airco de meest voor de hand liggende optie, maar dit is simpelweg niet voor iedereen financieel te behappen. Daarom hebben wij naast het laten plaatsen van een airco nog een aantal andere ontzettend handige tips die ervoor zorgen dat jij je huis gedurende de warme maanden een stuk koeler kunt houden.
Maak je eigen airco
Omdat niet iedereen in de positie is zomaar even een airco aan te schaffen, hebben we een DIY (Do it yourself) airco voor je. Heb jij een ventilator is huis, dan kun je direct aan de slag. Heb je deze nog niet, dan is het aan te raden er eentje te kopen. Dit kan vaak al voor een paar tientjes. Het eerste wat je doet, is het vullen van een aantal flessen water. Deze flessen doe je vervolgens in de vriezer totdat ze volledig zijn bevroren. Vervolgens zet je de waaier aan en zet je deze flessen voor de waaier. Uiteraard is het wel belangrijk er een bak onder te zetten omdat ze natuurlijk zullen gaan lekken. Doordat de wind langs de bevroren flessen met water waait, zal deze wind een stuk koeler zijn en heb jij je eigen airco.
Zet je vloer warming in als verkoeler
Heb jij vloerverwarming? Dan is dit de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je deze kunt gebruiken om de temperatuur in je huis koel te houden. Heb je dit nog niet, dan is het zeker aan te raden hier eens naar te kijken. De gietvloer prijs in combinatie met vloerverwarming is voor velen namelijk prima te bekostigen. Zo kun je kiezen voor een gietvloer betonlook, maar zijn er ook allerlei andere mogelijkheden. Kortom, een absolute aanrader dus. Het enige wat je hoeft te doen, is de thermostaat op 16 graden te zetten. Je zult wellicht niet direct het idee hebben dat het helpt, maar één graad minder maakt vaak al een wereld van verschil.
Koude douche
Uiteraard helpt dit misschien niet direct voor je hele huis, maar een koude douche zorgt er wel voor dat de ruimte ineens flink afkoelt. Door de koude douche enkele minuten voordat je naar bed gaat te laten lopen, scheelt dit al snel een graad of twee op je slaapkamer. We kunnen je verzekeren, dit is met de huidige temperaturen een wereld van verschil. Let er uiteraard wel op, dat wanneer je de koude douche aanzet, zonder dat je er zelf bij in de buurt bent, het water goed wegloopt via de douchegoot gietvloer. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat wanneer je terugkomt alles onder het water staat. Natuurlijk is dat wel lekker verfrissend, maar heel prettig voor je vloer is het natuurlijk niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten