image001 54

Vier soorten tafels voor een sociaal kantoor

Economiemei 04, 7:30
In een kantooromgeving kunnen de juiste tafels de productiviteit van de werknemers verhogen. Daarnaast creëer je met bijpassende tafels ook het sociale aspect dat komt kijken op de werkvloer. In deze blog bespreken wij vier soorten tafels die je echt nodig hebt op kantoor die het welzijn van het personeel zullen bevorderen.

Statafels voor een actieve werkhouding

Bij een statafel denken veel mensen direct aan een ronde tafel met een plastic top en aluminium poten, voor op een verjaardag. Toch is dit niet helemaal het type statafel dat wij bedoelen. Zo heb je heel veel verschillende statafels die er een stuk mooier uitzien en van hogere kwaliteit zijn, zoals bij NJOJ-Living. Statafels voor werknemers hebben een groot voordeel, want deze tafels zijn speciaal gemaakt om een actieve werkhouding te stimuleren.
Voor veel mensen is het niet goed om de hele dag maar in de werkstoel te zitten achter het bureau. Mensen worden er lui of juist onrustig van. Door staande tafels te implementeren binnen het bedrijf kunnen mensen gedurende de dag afwisselen met staand en zittend werken. Dit zorgt voor een dynamische werkcultuur.

Gemeenschappelijke tafels om sociale interactie te bevorderen

Daarnaast kunnen passende en afwisselende tafels op de werkplek ook zorgen voor meer sociale interactie. Schaf daarom een aantal gemeenschappelijke tafels aan die kunnen dienen als ontmoetingsplek voor medewerkers. Dit kan als lunch gelegenheid dienen, maar ook voor tussentijdse gesprekken.
Vaak sluiten mensen zich af door samen aan een tafeltje te gaan zitten, maar wanneer er ruime tafels beschikbaar zijn komt er meer interactie binnen een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een picknicktafel buiten voor in de zomer, of een loungegedeelte met bijzettafel in het kantoor waar mensen op een meer ontspannen manier even een koffietje kunnen doen en bijpraten. Deze aspecten zorgen voor een sociale omgeving.

Vergadertafels voor belangrijke besprekingen

Een belangrijk type tafel in elk kantoor moet wel de vergadertafel zijn. Zo is een goede vergadertafel onmisbaar voor goede samenwerkingen en brainstormsessies met het hele team. Een vergadertafel zorgt voor een centrale ruimte waar werknemers en teams samenkomen om te discussiëren, plannen voor te leggen en afspraken te maken. Deze tafel moet een soort verbindende factor tussen het personeel bieden, waarbij gelijkheid centraal staat.
Op deze manier krijg je een minder erge top-down communicatiecultuur. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een ronde tafel, waarbij iedereen dus gelijk is. Lange tafels zorgen juist voor wat meer hiërarchie, wat ook goed kan zijn bij belangrijke presentaties of voorstellen.

Flexibele tafels om multifunctioneel te gebruiken

Een flexibele tafel is ook wel een tafel die voor verschillende dingen kan worden gebruikt. Deze zijn ideaal voor ruimtes die worden gebruikt voor verschillende projecten. Hierbij kan je denken aan workshops, presentaties of juist een individuele werkruimte. Een flexibele tafel kan worden ingeklapt om een stuk minder ruimte in te nemen.
Deze bevat vaak wielen om gemakkelijk naar een andere ruimte te kunnen verplaatsen. Ook kunnen flexibele tafels vaak van hoogte worden versteld, voor een betere werkhouding en dus minder fysieke klachten. Welke tafels ontbreken er nog in jullie kantoor?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten