image001

Voorbeelden van letselschade bedragen

Economiemei 10 2022, 7:26
Het is erg vervelend als je door toedoen van een ander letselschade hebt opgelopen. Je hebt dan in ieder geval recht op een vergoeding in de vorm van smartengeld. Letselschade bedragen kunnen sterk uiteenlopen, het ligt eraan wat voor letselschade je op hebt gelopen, wat de gevolgen zijn, etc. Het is daarom goed om een letselschadebureau in te schakelen zodat je in ieder geval echt krijgt waar je recht op hebt.
Vaak ben je nog bezig om de situatie te verwerken, je wil het graag zo snel als mogelijk een plekje geven en vergeten. Maar zo snel gaat het niet, het hangt ook af van hetgeen wat je hebt meegemaakt natuurlijk. Daarom is het fijn dat je hulp krijgt op financieel gebied zodat het in ieder geval netjes geregeld gaat worden, en jij je op je herstel kunt focussen.
Letselschade bedragen nader bekeken
Om een goed beeld te krijgen van de letselschade bedragen hebben we het voor jou op een rijtje gezet. Er moet gekeken worden welke letselschade je op hebt gelopen en binnen welke categorie de gevolgen dan passen. Van daaruit kan gekeken worden op welke vergoeding van smartengeld je dan recht hebt. Gelukkig kan een specialist dat voor jou allemaal regelen, maar het is wel fijn als je er zelf ook een beeld van hebt. Hier alles op een rijtje:
  • Gering letsel, een categorie waarbij het gaat over het inroepen van geneeskundige hulp, korte ziekenhuisopname, pijn geleden en normale dagtaken voor 1-13 weken niet uit kunnen voeren. Je hebt dan recht op een vergoeding van smartengeld tot maximaal 1750 euro.
  • Licht letsel, een categorie waarbij het gaat over bijvoorbeeld enige tijd bedrust, enige tijd afhankelijk van derden, eventueel korte ziekenhuisopname, eventueel littekens en soms revalidatie. Je hebt dan recht op een bedrag tussen de 1750 euro en 3250 euro.
  • Matig letsel, het gaat dan over een lichte handicap lichamelijk of geestelijk, soms revalidatie nodig, geruime tijd afhankelijk van hulp, korte periode ziekenhuisopname of bedrust, geen algeheel herstel. Je hebt recht op een vergoeding tussen de 3250 en 7500 euro.
  • Ernstig letsel, een categorie waarbij het gaat over een langere periode van ziekenhuisopname, matige handicap op lichamelijk of geestelijk gebied, geruime tijd afhankelijk van hulp, medische behandelingen gedurende minimaal een jaar. Je hebt dan recht op een bedrag van 7500 tot 17500 euro.
  • Zwaar letsel, een categorie waarbij het gaat over een langere ziekenhuisopname, ernstige verwondingen, levensgevaar, lang genezingsproces. Je hebt dan recht op een bedrag van 17.500 tot 35.000 euro.
  • Zeer zwaar letsel, het gaat dan over persoonlijk leven en beroepsleven welke blijvend veranderd in negatieve zin. Algeheel verlies van een bepaald lichaamsdeel, levenslange medische begeleiding en controle. Je hebt dan recht op een bedrag tussen de 35.000 en 70.000 euro.
  • Uitzonderlijk zwaar letsel, een categorie waarbij het smartengeld gaat over vanaf 70.000 euro.
Meer informatie
Wil je graag hulp bij het afhandelen van de letselschade? Meer over het team van Letselschadebureau kun je hier vinden en je dan verder laten helpen. Het is fijn als je het niet alleen hoeft te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten