Pim Fortuyn beeld van Corry Ammerlaan van Niekerk DSC 0173

DDS Exclusief! De Pim Fortuyn herdenking

Binnenlandmei 09 2022, 19:14
DDS is afgelopen vrijdag afgereisd om de jaarlijkse herdenking van Pim Fortuyn bij te wonen in Rotterdam. Voorafgaand aan de herdenking was er een symposium georganiseerd door het Comité Pim Fortuynprijs en Leefbaar Rotterdam. Op dit evenement werd ook de Pim Fortuyn prijs uitgereikt. Er werden ook een paar opmerkelijke dingen gezegd door sommige sprekers.
De Pim Fortuyn Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die strijden voor het vrije woord, taboes durven te doorbreken en stelling nemen in het maatschappelijk debat. Het is een mooie eervolle prijs. De vorige winnaars waren o.a. Ebru Umar, Afshin Ellian en Fidan Ekiz. Het thema van het symposium was over de grens van het morele toelaatbare? - 'Verdraagzaamheid versus vrijheid van meningsuiting'. Interessant thema waar de meningen in Nederland over uiteenlopen. De sprekers op het symposium waren de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, Leonard Ornstein (biograaf van Pim Fortuyn), Geerten Waling (columnist Elsevier Weekblad), Afshin Ellian (hoogleraar Universiteit van Leiden) en Esther van Fenema (psychiater en columnist). 
Ahmed Aboutaleb
Aboutaleb heeft spijt van de volgende uitspraken "Dat Fortuyn een wolf in schaapskleren" was die moslims de hele dag zou willen "vernederen," en die zelfs opnieuw de treinen naar Auschwitz zou willen doen rijden. Hier kunnen meerdere mensen uit de politiek correcte kerk een voorbeeld aannemen noem een Paul Rosenmoller (GroenLinks), Thom de Graaf (D66) en een Matty Verkamman. Nee ze stikken liever. 
Leonard Ornstein
De biograaf van Pim Fortuyn ziet in Pieter Omtzigt de hedendaagse opvolger van Fortuyn. Dit slaat natuurlijk nergens op. Omtzigt is echt een voorbeeld van een karteldinosaurus, politiek correct en een overtuigd eurofiel. Fortuyn had charisma Omtzigt heeft de uitstraling van degelijke boekhouder. Omtzigt gaat geen verandering brengen in de politieke arena maar we gaan lekker ouderwets door met polderen onder zijn leiding. Als biograaf van Fortuyn is deze bewering echt een flinke misser.
Geerten Waling
Waling vertelt dat hij als puber blij was dat Fortuyn was vermoord. Fortuyn had erom gevraagd. Dit was een echte puberale reactie. Dapper om deze ontboezeming te doen. Alleen ik vraag me alleen af of hij er wel iets van geleerd heeft. Tijdens deze speech zei Waling namelijk nog iets opvallends ''Thierry Baudet heeft zich tegen de parlementaire democratie gekeerd''. Bizar dat Waling dit durft te zeggen op een symposium van Fortuyn die mede door demonisering van de media en politici is vermoord. Baudet en zijn fractie zijn democratisch verkozen. Hoe men invulling geeft aan het Kamerwerk dat bepalen de parlementariërs zelf. De kiezer beoordeelt uiteindelijk of het werk van de parlementariërs voldoende is door eens in de vier jaar een rondje rood te kleuren.
De winnaar van de Pim Fortuynprijs
De talentvolle schrijfster Lale Gül heeft dit jaar de Pim Fortuynprijs gewonnen. Het oordeel van de jury; “Lale is een onbevreesde intellectueel. Belangrijke thema’s zoals keuzevrijheid voor vrouwen en de achterstand ten opzichte van mannen beschrijft ze vanuit haar eigen ervaring en ze schuwt de soms pijnlijke realiteit niet.” Terecht dat Gül heeft gewonnen. Er is moed voor nodig om uit een achterstandspositie te ontsnappen. Je keren tegen de radicale islam daar is lef en een drive voor nodig. Daar kan Geert Wilders over meepraten.
Antifa
Om 18:06 uur was er 2 minuten stilte ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn. De extreemlinkse groepering Antifa vond het nodig om het stiltemoment met geschreeuw te doorbreken. 20 jaar na dato vindt extreemlinks het nog steeds nodig om Fortuyn een trap na te geven. Dat is echt walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten