Screen Shot 2022 05 06 at 200024

Flashback! Ahmed Aboutaleb in 2001: "Pim Fortuyn is een wolf in schaapskleren"

Politiekmei 06 2022, 18:52
Vandaag mocht de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) de vlag hijsen bij de herdenking van Pim Fortuyn. Oh ja, hij liet zich van zijn meest tolerante, vriendelijke kant zien. Maar dat is wat vreemd. Want in 2001 en 2002 was hij één van de grootste demoniseerders van allemaal. Hij noemde Fortuyn toen een "wolf in schaapskleren" die moslims de hele dag zou willen "vernederen," en die zelfs opnieuw de treinen naar Auschwitz zou willen doen rijden.
"Ik heb zitten wachten op een vrij smerige verkiezingscampagne, mede door meneer Fortuyn ingegeven." Fortuyns zonde? Hij wilde artikel 1 van de Grondwet afschaffen omdat hij de vrijheid van meningsuiting (bijna) onbeperkt wilde maken. Dat was een doodzonde, aldus Aboutaleb. Sterker nog, die wens zelfs maar uitspreken betekende zogenaamd het einde van de Nederlandse beschaving. Kijk en luister maar naar deze oude clip:
"Als je praat over het hooghouden van de Nederlandse beschaving," ging Aboutaleb tekeer, "die is bij elkaar gebracht in artikel 1 van de Grondwet. Daar is de totale Nederlandse beschaving in ondergebracht. Als je dat om zeep wil helpen dan heb je een zeer bedenkelijke politieke agenda, dan ben je onbetrouwbaar, en dan ben je een wolf in schaapskleren. Nederland wees [haha] op je tellen."

Geen traan

"Het deugt allemaal niet," ging Aboutaleb verder. Vervolgens zei hij ook dat hij een "eigen politieke lijn heeft" waarvoor hij Leefbaar Nederland dan zou gebruiken. "Het kan allemaal niet door de beugel. Met Melkert zeg ik," aldus de PvdA'er 20 jaar geleden, "hij heeft vandaag werkelijk een grens overschreden die elke vorm van betamelijkheid eigenlijk... het kan gewoon niet. Wat hij wil is eigenlijk simpelweg om moslims en anderen in dit land naar believen te vernederen."
Desgevraagd of hij toch niet blij was met "dit interview" - waarin Fortuyn zei dat hij afwilde van artikel 1 van de grondwet zodat de vrijheid van meningsuiting uitgebreider werd - zei hij dat dit niet zo was. Oh nee, hij was "woest."
Oké, maar ging de NPO-presentator verder, "dit is waarschijnlijk toch het einde van Fortuyn?"
Het antwoord van Aboutaleb: "Ik zal daar geen traan om laten. Maar het is natuurlijk buitengewoon vreemd dat zo'n hoogontwikkelde natie als Nederland de afgelopen tijd in de opiniepeilingen te kennen heeft gegeven achter zo'n wolf in schaapskleren te kunnen [aan] lopen."
Vervolgens deed hij er nóg een schepje bovenop, want hij vond zijn eigen demonisering van Fortuyn blijkbaar nog niet ver genoeg gaan. "In een land waar 'nooit weer Auschwitz' nog steeds nagalmt, dat land moet oppassen," sloot hij zijn riedeltje af.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is werkelijk te ranzig voor woorden dat deze man nu niet alleen welkom is bij de herdenking van Fortuyn, maar daar zelfs heel trots de vlag hijst. Wat zijn die kartelianen eigenlijk ongelooflijk hypocriete monsters. Iets anders kan ik er niet van maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten