fortuyn6mei

Flashback! Journalisten over Pim Fortuyn: "Schop 'em in het kruis!" "Ik hoop dat je AIDS krijgt!"

Politiekmei 06 2022, 11:49
Zoals wij vandaag al schreven zijn er opeens heel veel journalisten en politici die vertellen dat ze het vreselijk vinden dat Pim Fortuyn op veel te jonge leeftijd bruut vermoord werd door Volkert van der Graaf. Heel respectabel. Alleen is er een probleem: diezelfde figuren waren twintig jaar geleden walgelijk bezig. Hier een paar citaten van toen. "Ik hoop dat je AIDS krijgt," " Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler!" en "Haal die zak stront neer, schop 'm in het kruis."
Jan Roos is niet de enige die zich boos maakt over de hypocrisie van het partijkartel en het mediakartel vandaag. Want jongens, wat zeggen ze het toch allemaal vreselijk te vinden dat Pim Fortuyn twintig jaar geleden vermoord werd. Nou, helaas voor hen kun je op het Internet niets verwijderen. En als we dan even zoeken vinden we uitspraken waaruit blijkt hoe die mensen toen écht opereerden. 

"Fortuyn, ik hoop dat je AIDS krijgt!"

We beginnen met dit stuk in de Trouw geschreven door Matty Verkamman. 22 december, 2001. Een paar dagen voor kerst dus. Dat was de dag waarop deze man he-le-maal losging en Fortuyn het allerergste toewenste, inclusief een pijnlijke ziekte en een uiterst gewelddadige dood.
"Pim is zo glad als zijn schedel," aldus Verkamman "Jan probeert het eens met een mislukkend grapje over mooie jongens. Ik zeg tegen mijn vrouw: waarom hakt Jan [Mulder] er nou niet op in? Haal die zak stront neer, schop 'm in het kruis, steek een vinger in zijn oog, pleeg obstructie!"
En oh, dat was het begin nog maar van Verkammans gewelddadige ideeën. "Mijn keu ligt nog op de bank. Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken."
Ja, dat is dus een regelrechte geweldsfantasie.
Maar wacht, het was nóg niet klaar. J"ij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler!" schreef deze haatprediker vervolgens. "Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt."

Pim Fortuyn: De nieuwe Mussolini

Een vaak terugkerend thema was dat Pim Fortuyn zogenaamd de nieuwe, 21e eeuwse, Nederlandse Mussolini was. Hij was een fascist, een democratiehater pur sang, een xenofoob... die het hele land in één groot fascistisch kamp wilde veranderen.
"Pim Fortuyn is definitief de Mussolini, de Duce, van de eenentwintigste eeuw geworden en men zal op zoek moeten naar een betrouwbaar onderduikadres," aldus Jan Blokker op 30 januari 2002 in de Volkskrant. "Bij de vorige Duce duurde het drieëntwintig jaar vóór hij ondersteboven werd opgehangen aan een benzinepomp aan de Zwitserse grens."
Bart Tromp maakte de Mussolini-vergelijking ook heel blij in Het Parool. "Aan democratie heeft onze Madurodam-Mussolini een broertje dood," schreef Tromp op 14 maart in die Amsterdamse krant.

NRC: Pim Fortuyn was xenofoob, racist, en een nieuwe Hitler

Ook het NRC Handelsblad ging helemaal los. Hoofdredacteur Folkert Jensma noemde Fortuyn een xenofoob, een racist, en impliceerde zelfs dat de goddelijke kale een nieuwe Hitler was.
"We wensen ons hier de xenofoben en racisten van het lijf te houden," schreef de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad. "Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren."
"Fortuyn kan als minister-president de Dodenherdenking op 4 mei nooit bijwonen," liet Jensma ook nog even weten.
Dat laatste klopte inderdaad. "Want drie uur na het zakken van de krant" waarin Jensma deze uitspraken deed werd Fortuyn doodgeschoten. 

D66: Pim Fortuyn gaat voor nieuwe Anne Franks zorgen

Als kers op de taart is hier ook nog even een video van toenmalig D66-leider Thom de Graaf. In deze toespraak maakt hij overduidelijk de vergelijking tussen Fortuyn en Hitler; tussen het Fortuynisme en het nazisme. Waar de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog kapotgemaakt werden waren het, aldus De Graaf, de moslims waar Fortuyn het op had voorzien.
Er zouden dus nieuwe Anne Franks komen, alleen zouden hun namen nu Ayse en Fatima zijn.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Net als vele andere demoniseerders werd De Graaf uiteindelijk beloont voor zijn diensten. Sinds 2018 functioneert hij namelijk als vice-president van de Raad van State.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten