shutterstock 2104073699

Zielige Lewis Hamilton draagt 3 horloges, 8 ringen, 4 kettingen, 1 armband en 2 oorbellen

sportmei 06 2022, 19:15
De Britse coureur Lewis Hamilton is er niet over te spreken dat de FIA het jaren oude verbod op het dragen van sieraden tijdens vrije trainingen, de kwalificatie én de race vanaf dit weekeinde daadwerkelijk gaat handhaven. Om even duidelijk te maken hoe zeer hij zichzelf boven de regels voelt staan droeg hij 3 horloges, 8 ringen, 4 kettingen, 2 oorbellen en ook nog een armband. Wat een menneke is het toch.
Iedereen heeft in het normale leven het recht te dragen wat hij wil. Maar als je aan het werk gaat kan het zijn dat je werkgever daar kledingvoorschriften voor heeft. Bijvoorbeeld, bij veel banken mag je niet in sandalen op in korte broek naar het werk (als je interactie hebt met klanten). Het is misschien een beetje naar, maar het is wel begrijpelijk.
Bij de Formule 1 hebben ze een regel wat betreft het dragen van sieraden. Buiten de race om is dat prima, maar tijdens de race moeten alle juwelen af. De reden daarvoor is niet zozeer dat ze het niet gentleman-achtig vinden, maar omdat ze vrezen dat juwelen bij ongelukken voor serieuze extra complicaties kunnen zorgen.
Tot dit weekeinde werd deze regel niet gehandhaafd. Coureurs moesten er zelf maar aan gehoor geven. Maar dat is nu anders. In Miami gaan ze wél controleren.

Lewis Hamilton: 'Ik doe het niet af'

En dat is tegen het zere been van Lewis Hamilton. De Britse coureur van Mercedes draagt namelijk heel graag juwelen en andersoortige sieraden... en is niet van plan ze af te doen alleen maar omdat de FIA dat wil.
Om zijn punt te maken kwam hij vandaag opdagen bij de persconferentie volgehangen met allerlei sieraden. Drie horloges, acht ringen, vier kettingen, twee oorbellen en voor de goede orde ook nog even een armband. Gewoon, als een soort van middelvinger in de richting van het FIA-bestuur.
"Het is nooit een issue geweest en ik ben al zestien jaar actief in de sport," aldus Hamilton. Daarop zei hij dat er volgens hem "grotere problemen" zijn in Formule 1. "Als ik in de auto zit, heb ik er alleen een in mijn neus en een paar in mijn oor. Ik heb er zeker twee die ik niet kan verwijderen."
Is het mogelijk dat ze hem dan niet laten racen? Ja. Maar dat vindt Lewis wel best, zegt hij. "Als ze me tegenhouden, dan is het zo. We hebben een reservecoureur en er is veel te doen in de stad, dus ik kom er wel uit."
Het gaat heel goed met de reeën in Flevoland. Zo goed, dat er steeds meer helaas onder een auto terechtkomen. Triest natuurlijk, maar Staatsbos'beheer' heeft een geweldige oplossing bedacht: om te voorkomen dat de reeën worden doodgereden moeten ze gewoon worden doodgeschoten. Veel praktischer!
Dit is natuurlijk gewoon even een 7-voudig wereldkampioen die graag duidelijk wil maken aan de FIA dat hij zichzelf groter vindt dan de sport.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten