Screen Shot 2022 11 04 at 131859

Welke vorm eettafel past het beste bij jouw interieur?

Economienov 07 2022, 16:30
Eettafels zijn er in diverse stijlen, kleuren en materialen. Maar ook de vorm van de tafel speelt een belangrijke rol. Het heeft veel invloed op de uitstraling en de functionaliteit. Welke vorm eettafel past er het beste bij jouw interieur? Je komt erachter door het onderstaande artikel te lezen. We hebben alle eigenschappen van de diverse vormen tafels voor je op een rij gezet.
1. Rechthoekige eettafel
De rechthoekige eettafel is de meest gebruikelijke vorm. Het is een gangbaar design dat in vrijwel iedere eetkamer past. Je kunt variëren met de lengte en breedte en altijd een goed formaat vinden. Schuif het tegen de muur in een kleine eetkamer of zet extra stoelen aan het hoofd van de tafel als je bezoek over de vloer krijgt. Een rechthoekige tafel biedt veel ruimte en mogelijkheden. Momenteel zijn stoere industriële tafels met een houten blad erg geliefd. Een mogelijk nadeel van deze tafelvorm is dat het wat massief kan ogen – vooral als het onderstel robuust is. Kijk daarom ook eens naar een ovale industriële eettafel.
2. Vierkante eettafel
Een vierkante tafel is compact en ideaal voor in kleine woningen. Je kunt er veel stoelen omheen zetten, mits ze niet te breed zijn. Heb je een hele ruime eetkamer of open keuken? Kies dan liever voor een grote rechthoekige tafel dan voor een grote vierkante tafel. Bij een groot vierkant tafelblad blijft er veel ‘loze ruimte’ over in het midden waar je nauwelijks bij kunt. Ook kan het snel lijken op een vergadertafel.
3. Ronde eettafel
Ronde eettafels zijn speels, sfeervol en praktisch tegelijk. Heb je niet veel ruimte in de eetkamer, maar wil je de tafel niet tegen de muur plaatsen? Dat is zo’n rond tafelblad een echte uitkomst. Door de vorm kun je er gemakkelijk omheen lopen en neemt het minder ruimte in beslag dan een vierkante variant. Je kunt er verrassend veel stoelen omheen zetten. Daarnaast zijn eettafels met een rond blad veiliger voor kleine kinderen. Er zijn geen hoeken waar ze zich aan kunnen bezeren.
4. Ovale eettafel
Een ovale tafel is de ideale mix tussen een rechthoekige en ronde eettafel. Je geniet van de speelse look én van de praktische aspecten. Er kunnen veel stoelen omheen worden geplaatst en er is veel ruimte op het tafelblad.
5. Asymmetrische eettafel
Tot slot kun je kiezen voor een eettafel met asymmetrische vorm. Hoe praktisch de vorm precies is, zal natuurlijk per type verschillen. Een boomstamtafel is een voorbeeld van een populaire asymmetrische tafel. De eigenschappen komen erg overeen met die van de rechthoekige eettafel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten