shutterstock 1958440963

Guy Verhofstadt draait door: "Viktor Orban is een verrader!"

EUdec 29 2022, 12:07
Op Twitter is de Belgische 'liberale europarlementariër' Guy Verhofstadt losgegaan op Viktor Orban. Volgens de leider van de 'liberale fractie' in het Europees Parlement is Orban namelijk een "verrader." De reden? Hij heeft gezegd dat Oekraïne alleen maar kan doorvechten zolang het land gesteund wordt door Amerika. Als die steun verdwijnt is het afgelopen met de oorlog.
Oekraïense propagandisten zijn woedend dat Orban dit soort. Het klopt natuurlijk helemaal, maar jongens, ze zijn WOEST.
De minister van BuZa van Oekraïne beschuldigt Orban van het "pathologisch negeren" van het lot van Oekraïne... en zet Orban weg als pro-Rusland - daarbij stelt hij Orban ironisch de vraag of die wel of geen "vreedzame oplossing voor het conflict" wil of niet?

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Natuurlijk klopt de uitspraak van Orban helemaal. Oekraïne stort in elkaar op het moment dat de Amerikanen ophouden met de leveringen van wapens en de leningen dan wel giften van miljarden en nog eens miljarden dollars (en euro's).
Maar eurofiele technocraat en wannabe dictator Guy Verhofstadt is, net als de Oekraïense autoriteiten, desalniettemin woedend. "Orban is een verrader!" schrijft de gekke Belg op Twitter.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk ben je dan gewoon geschift; echt totaal gestoord. Orban is geen "verrader." Dit is een oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Orban is Hongaar. Je kunt alleen je eigen land "verraden." 
Sterker, officieel is het niet eens een oorlog tussen Rusland én de EU. Gelukkig maar. Want als Rusland en de EU het wel een officiële oorlog maken, dan kunnen de Russen zomaar, opeens, West-Europese doelen aanvallen. Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, Brussel, Antwerpen. Je moet er niet aan denken. Zeker niet als je beseft dat de mogelijkheden van West-Europa om zichzelf te verdedigen minimaal zijn, zeker nu ons halve arsenaal (of meer!) aan Oekraïne is gegeven.
Guy Verhofstadt is levensgevaarlijk bezig. Wat een engnek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten