shutterstock 2131408895

'Teken de petitie!' FVD lanceert petitie om EU-lidmaatschap Oekraïne te voorkomen

EUjun 19 2022, 19:51
Forum voor Democratie is een internationale petitie gestart om het "absurde" plan om het door en door "corrupte" Oekraïne lid te maken van de Europese Unie. Het gevolg daarvan is, aldus FVD, immers een "directe oorlog met Rusland." En dat is simpelweg waanzin.
De internationale arm van FVD is er terecht enorm op tegen dat Oekraïne mogelijk lid wordt van de EU. Op twitter legt de partij kort uit waarom dat zo is. Ten eerste: een Oekraïens lidmaatschap resulteert automatisch in directe oorlog met Rusland. Dat is waar. Onontkoombaar. Een oorlog van een buitenlandse mogendheid tegen één EU-land is immers een oorlog tegen ze allemaal.
Ook stelt de partij dat het voor een "massale instroom" van Oekraïeners gaat zorgen. Want die kunnen dan immers snel en gemakkelijk naar rijke, westerse EU-landen komen. Dat is deels nu al het geval, maar dat zal straks natuurlijk al helemaal zo zijn.
Tenslotte stelt FVD dat dit al met al "enorme kosten" met zich zal meebrengen. Kosten die overigens betaald mogen worden door... de Nederlandse belastingbetaler.
Het is dus nogal wiedes dat deze petitie getekend moet worden. Want Oekraïne als EU-land is natuurlijk een absoluut nachtmerriescenario.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten