14086693619 1d5641df7d c

Tijd voor een #NEXIT! Wereldvreemde, corrupte Brusselse politici gaan u weer op hoge kosten jagen

EUdec 18 2022, 11:30
De Europese Unie komt weer eens graaien in uw portemonnee. Inwoners van Europa moeten meer gaan betalen aan de pomp en via hun gasrekening, om het isoleren van huizen en het rijden in elektrische auto’s te gaan stimuleren. Dat zijn de EU-landen dit weekend overeen gekomen.
De CO-2 uitstoot moet voor 2030 met 55 procent gedaald zijn en de EU wil in 2050 volledig ‘klimaatneutraal’ zijn. Burgers en bedrijven gaan opdraaien voor de kosten en alles wordt doorgerekend naar de gebruiker. Elke keer als u de gaskachel aan zet of uw tank vol gooit met benzine mag u gaan betalen. In een jaar waarbij alles duurder is geworden kiest de Europese Unie er dus voor om u nóg meer op de kosten te jagen. Wel wil de EU mensen met een lager inkomen tegemoet gaan komen. Zo kunnen mensen met een lager inkomen straks subsidie krijgen voor een warmtepomp of een elektrische auto.
Europarlementariër Esther de Lange (CDA) is blij dat er een akkoord is bereikt en spreekt over “het grootste klimaatwetgevingspakket in de EU ooit.” Daarnaast geeft de Lange aan dat deze deal er voor moet zorgen dat de uitstoot in Europa drastisch naar beneden gaat maar wel op een “sociaal verantwoorde manier”.
Geert Wilders (PVV) is daarentegen minder enthousiast. Zo spreekt Wilders over “Wereldvreemde corrupte Brusselse lieden die geen idee hebben dat normale mensen nu al bijna failliet gaan in een koud huis.” Dit is voor Wilders de zoveelste keer dat de EU zijn ware aard laat zien en zo pleit Wilders dan ook weer voor een #NEXIT.
Het is nog niet duidelijk op wat voor termijn wij als burgers deze nieuwe maatregelen vanuit de EU gaan merken. Ook moet het hele verhaal nog goedgekeurd worden maar gezien de reacties vanuit het Europese Parlement kunnen we er toch wel vanuit gaan dat ook deze waanzin weer realiteit wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten