shutterstock 515326441

COA blundert: 7,7 miljoen euro voor een asielopvang die nooit kwam

Immigratiemrt 11 , 10:00
Het lijkt erop dat in het Nederland van vandaag belastinggeld net zo makkelijk wordt uitgegeven als water uit de kraan stroomt. Neem nu de laatste farce van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), dat maar liefst 7,7 miljoen euro heeft neergelegd voor grond voor een asielopvang die nooit zijn deuren heeft geopend. Een schrijnender voorbeeld van geldverspilling is moeilijk te vinden. Het COA is hiermee niet alleen de trotse eigenaar geworden van een stukje Noordoostpolder, maar ook van een monument van inefficiëntie en mismanagement.
Dit debacle, zo vakkundig onthuld door de Stentor, illustreert hoe het COA, met de zegen van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie), erin slaagde om miljoenen te spenderen aan een project dat gedoemd was te falen. Ondanks de weerstand van de lokale bevolking en de kennelijke ongeschiktheid van de locatie – hallo, asbestprobleem! – ging het COA onverdroten voort met de aankoop. En dit alles om de druk op Ter Apel te verlichten, een nobel streven dat ontaardde in een financieel fiasco.
De ironie wil dat de belastingbetaler nu opgescheept zit met de rekening voor deze mislukte operatie. 7,7 miljoen euro voor wat? Een lapje grond waar het COA niets mee kan, behalve misschien de geschiedenisboeken halen als voorbeeld van hoe het niet moet. En laten we niet vergeten dat dit bedrag betaald is voor grond inclusief gebouwen die, oh ironie, deels vervuild zijn met asbest.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
De kwestie is exemplarisch voor het gebrek aan verantwoordelijkheid en het ontbreken van een degelijk beleid bij de instanties die ons land besturen. Het lijkt wel alsof men vergeet dat elk verspild dubbeltje er één is die uit de zakken van hardwerkende Nederlanders komt. Het COA, gesteund door de staatssecretaris, heeft hier een nieuw dieptepunt bereikt in de saga van verspilling van belastinggeld.
Het is hoog tijd dat er een einde komt aan deze geldverbranding en dat er serieus werk wordt gemaakt van een efficiënt, doordacht en verantwoord beheer van ons belastinggeld. Nederland verdient beter dan dit amateurisme. Het COA en de overheid zouden zich diep moeten schamen voor deze blunder. Maar schaamte? Die lijkt in Den Haag al lang verleden tijd. Daar zijn ze echt alle schaamte voorbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten