20151030 syrians and iraq refugees arrive at skala sykamias lesvos greece 2

Knettergek Trouw vraagt zich af waarom Nederlanders niet integreren IN HUN EIGEN STEDEN

Immigratiejul 27 2023, 19:00
Het is te zot voor woorden, maar Trouw heeft nu een artikel gepubliceerd waarin autochtone Nederlanders worden verteld dat ze zich maar moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit, namelijk dat ze in de minderheid zijn in hun eigen stad en buurt. En dat niet alleen, nee, ze moeten hun gedrag ook nog eens veranderen. Ze moeten zelfs integreren. Wat?
"Mensen zonder migratieachtergrond zijn de nieuwe minderheid in steden, concluderen onderzoekers," stelt Trouw vast. Dat klopt en dat is voor normale mensen heel zorgwekkend. Niet omdat nieuwkomers een ander kleurtje hebben, maar omdat mensen uit andere culturen die cultuur meebrengen - een situatie die a) zorgt voor ontworteling in de gemeenschap, b) zorgt voor een afname van de eensgezindheid en c) veel van die culturen bepaald niet een verbetering zijn ten opzichte van ``de Nederlandse cultuur en er zelfs op veel punten direct in tegenstrijd mee zijn.
Maar Trouw vindt dat allemaal geen probleem. Want de volgende vraag die Trouw stelt is niet, "hoe kan daar iets aan gedaan worden" maar: "waarom integreren zij niet met hun eigen multiculturele buren?"

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft gereageerd op het nieuws over de minderheidsstatus van autochtonen in (veel) steden. Hij heeft niet gereageerd op de tweet van Trouw, maar dus wel op de content van het artikel zelf.
"Ik zeg het al jaren," schrijft Wilders op X / Twitter. "Nederlanders als minderheid in eigen straat, wijk en stad. Alleen de PVV kan en wil dat proces keren en Nederland weer van de Nederlandsers te laten zijn."
"Nederlanders weer op 1," stelt hij daarop. En dan sluit hij af met een statement die natuurlijk bewust bedoeld is voor fophef te zorgen: "Oftewel: eigen volk eerst!"

Ik zeg het al jaren. Nederlanders als minderheid in eigen straat, wijk en stad. Alleen de #PVV kan en wil dat proces keren en Nederland weer van de Nederlanders te laten zijn. Nederlanders weer op 1. Oftewel: eigen volk eerst! #eigenvolkeerst #Wilders

Trouw
Trouw
@trouw

Mensen zonder migratieachtergrond zijn de nieuwe minderheid in steden, concluderen onderzoekers. Maar waarom integreren zij niet met hun eigen multiculturele buren? trouw.nl/binnenland/men…

2.8K
Reply
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De Dagelijkse Standaard staat pal voor Nederland en voor onze cultuur. Wij zullen onze lezers nooit vertellen dat zij maar in eigen land moet integreren. Ziek genoeg is dit nu een minderheidspositie in de media. Om dat geluid te blijven verkondigen hebben we daarom jouw hulp nodig. Steun ons! Doneer via BackMe aan DDS, en sta samen met ons pal voor Nederland en voor onze manier van leven.
Dit is de zieke werkelijkheid in Nederland. Niet alleen worden Nederlanders een minderheid in (grote) steden. Nee, dat is niet genoeg. Omvolking gebeurt, het is een feit. Maar dat is niet afdoende.
Oh nee. Vervolgens willen ze ook nog eens dat wij ónze manier van leven opgeven. Wij moeten zélf ook nog eens anders gaan leven. We moeten niet alleen accepteren dat we onze cultuur niet meer om ons heen zien, nee, we moeten zélf er ook actief mee breken. Want anders zijn we koppig en ouderwets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten