portraitfactorynl tweede kamer 66

Schandalige verspilling van belastinggeld door het COA: bruikbare meubelen weggegooid!

Immigratiefeb 09, 15:00
In een verbluffend staaltje van overheidsinefficiëntie en complete minachting voor het hardwerkende Nederlandse volk, heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) besloten om de huisraad van het voormalige vakantiepark De Lindenberg in Holten – dat nu wordt omgetoverd tot een asielzoekerscentrum – te dumpen.
Dit ondanks dat deze spullen nog in prima staat verkeren. Het besluit van het COA om bruikbare meubelen te verkwanselen is niet alleen een klap in het gezicht van duurzaamheid en economisch verstand, maar ook een flagrante verspilling van ons belastinggeld.
BBB-Tweede Kamerlid Mona Keijzer heeft deze waanzin aan de kaak gesteld en terecht Kamervragen gesteld over deze absurde gang van zaken. "Als het COA zo omgaat met belastinggeld, is het op meerdere niveaus onuitstaanbaar," aldus Keijzer op Twitter.
En ze heeft volkomen gelijk. Op een moment dat veel Nederlanders elke cent moeten omdraaien, gooit het COA zonder blikken of blozen spullen weg die nog jaren dienst hadden kunnen doen. Is dit de manier waarop de overheid denkt om te gaan met de middelen die haar door de burger zijn toevertrouwd?
De transformatie van De Lindenberg tot een asielzoekerscentrum is op zich al een onderwerp van discussie. Nu blijkt dat de overheid niet alleen bereid is om de sociale cohesie en veiligheid van lokale gemeenschappen te riskeren, maar ook om zonder enige vorm van verantwoordelijkheid belastinggeld over de balk te smijten. Dit is exemplarisch voor de kortzichtigheid en verspilling die zo typerend zijn geworden voor het beleid omtrent asielzoekers in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten