Maurice de Hond

Maurice de Hond is de bekendste peiler van Nederland. Elke zondag publiceert Maurice de Hond een nieuwe peiling die aangeeft hoe de politieke wind waait in ons land, en welke partijen de winnaars dan wel verliezers van dat moment zijn. Alle politieke partijen kijken wekelijks uit naar de peilingen... of zien ze met argusogen tegemoet, afhankelijk van de staat waarin de partij op dat moment verkeert.
De Dagelijkse Standaard publiceert deze peiling van Maurice de Hond elke keer als ze verschijnen. De Hond geeft de peilingen door, op zondagmorgen, maar met een verbod erover te schrijven tot 09:45. Elke zondag om 09:45 staat ons artikel over de nieuwste peiling van Maurice de Hond dus op de website, helemaal bovenaan, gemakkelijk te vinden voor iedere geïnteresseerde Nederlander.
In de peiling van Maurice de Hond wordt elke op dat moment in de Tweede Kamer zittende partij meegenomen, ook als de partij in kwestie op dat moment virtueel op nul zetels staat. 
De werkwijze van Maurice de Hond verschilt met die van andere peilers. Volgens De Hond (en anderen) is hij daardoor beter in staat om trends waar te nemen. 
Maurice de Hond is een bekende Nederlandse opiniepeiler en ondernemer. Hij heeft het grootste deel van zijn leven in Amsterdam gewoond en is het enige kind van de Joodse Salomon (Sam) de Hond (1914-2002) en Marianne.
Hij heeft een actieve blog waar hij zijn bevindingen en opvattingen deelt, evenals die van anderen, over alles wat met de Coronacrisis te maken heeft. Hij heeft ook een profiel op LinkedIn waar hij zijn professionele ervaring en rollen deelt.
Daarnaast is hij betrokken bij de website Peil.nl, hoewel er weinig informatie beschikbaar is over zijn specifieke rol daar. Wat wel bekend is, is dat hij daar de resultaten van zijn wekelijkse peilingen ook plaatst, vaak met een uitgebreide interpretatie en uitleg van de data. 
Bij De Dagelijkse Standaard vatten we de jongste resultaten van de peiling van Maurice de Hond elke week goed, bondig samen, zodat jij daar de belangrijkste informatie uit kunt halen en weet hoe het ervoor staat in ons land.