48353775086 d5ff6be23c c

De Telegraaf: Taalzuivering om niemand te kwetsen neemt ziekelijke vormen aan

Mediaapr 13 2023, 17:00
De Telegraaf haalt hard uit naar de oprukkende correctheid in Nederland. Na de NS, die vorig jaar 'dames en heren' afschaften bij aankondigingen, stelt scholierenorganisatie LAKS voor om ook de aanduidingen 'meisjes en jongens' af te schaffen in het onderwijs. Dit is een van de vele taaltips die worden gegeven om genderbewustzijn te vergroten. De Telegraaf ziet dit als een ziekelijke vorm van taalzuivering om maar niemand te kwetsen en beschuldigt het van indoctrinatie.
Volgens de hoofdredactie van De Telegraaf komt de oprukkende correctheid voort uit de zogenaamde 'woke-waanzin'. Het vervangen van termen als 'zittenblijven' door 'doubleren' zou volgens LAKS stigmatiserend zijn, maar de Telegraaf ziet dit als een voorbeeld van hoe taalzuivering te ver gaat en riekt naar indoctrinatie.
De Telegraaf vindt dat taal evolueert en dat woorden ter zake doen, maar het gaat ook over intentie. De oprukkende correctheid kan leiden tot verplichte taalveranderingen en het opleggen van ideologieën. Daarbij worden volgens de krant echte problemen rondom groepen, zoals nieuwkomers en genderidentiteit, niet aangepakt.
Het afschaffen van de aanduidingen 'meisjes en jongens' in het onderwijs is volgens LAKS nodig om een inclusieve omgeving te creëren. De Telegraaf ziet dit als een voorbeeld van hoe taalzuivering kan doorslaan. Het gaat volgens de krant te ver om alle verwijzingen naar biologisch geslacht te schrappen en zo genderneutraliteit af te dwingen. De Telegraaf mag verder gaan in haar veroordeling. Wat hier gaande is onvervalst marxisme. Iedereen moet onderworpen aan één narratief waarin iedereen gelijk is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De discussie over taalzuivering en inclusiviteit zal naar verwachting nog wel even voortduren, omdat veel media de marxisten een podium blijven aanbieden om hun wokegekte te verspreiden. De Telegraaf is in ieder geval duidelijk in haar standpunt: de oprukkende correctheid riekt naar indoctrinatie en gaat te ver. De Telegraaf laat hiermee weer eens zien de wakkere krant van Nederland te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten