10707344634 573767e2b8 c

Elon Musk in de problemen: Advertentie-inkomsten kelderen en Twitter worstelt met financiële obstakels

Mediajul 16 2023, 14:30
Twitter heeft aanzienlijke verliezen geleden sinds de overname van Elon Musk. De advertentie-inkomsten zijn gehalveerd en de sociale mediadienst kampt met een grote schuldenlast en een negatieve kasstroom. Musk erkende deze uitdagingen in een tweet als reactie op een gebruiker die suggesties deed voor de financiering van het platform. Hij benadrukte dat een positieve kasstroom prioriteit heeft, zonder in detail te treden over zijn plannen.
Deze ontwikkeling wijkt sterk af van eerdere optimistische berichten. In april verkondigde Musk nog trots dat Twitter bijna geen verlies meer zou lijden en wellicht al winstgevend zou zijn in het tweede kwartaal. Destijds beweerde hij dat vrijwel alle adverteerders die eerder waren vertrokken, waren teruggekeerd of van plan waren dat te doen.
Sinds Musks overname van Twitter in oktober voor $44 miljard is het platform in een staat van chaos beland. De regels zijn herhaaldelijk gewijzigd, er zijn technische problemen opgetreden en Musks ambitie om Twitter een bastion van vrijheid van meningsuiting te maken, heeft veel adverteerders afgeschrikt. Ze willen niet geassocieerd worden met haatdragende taal of nepnieuws in hun nabijheid.
Musk probeert op verschillende manieren meer inkomsten te genereren via Twitter. Zo overweegt hij om gebruikers te laten betalen voor de dienst Tweetdeck, waarmee berichten overzichtelijker kunnen worden bekeken. Bovendien heeft hij een aanzienlijk aantal medewerkers ontslagen om kosten te besparen.
De opkomst van Threads, een vergelijkbare dienst van Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft de zorgen voor Twitter vergroot. Threads heeft in korte tijd meer dan 100 miljoen gebruikers aangetrokken, terwijl Twitter juist negatieve reacties ontving toen het onlangs een "tijdelijke" limiet instelde voor het aantal berichten dat gebruikers kunnen lezen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten