shutterstock 2143053743

Twitter-eigenaar Elon Musk verliest opnieuw belangrijke bestuurder: Hoofd "Vertrouwen en Veiligheid" stapt op

Mediajun 02 2023, 14:00
Hoofd van afdeling Vertrouwen en Veiligheid bij Twitter, Ella Irwin, heeft haar ontslag aangeboden, waardoor Elon Musk opnieuw een belangrijke bestuurder ziet vertrekken. Irwin speelde een cruciale rol bij het handhaven van het beleid van Twitter met betrekking tot intimidatie, het aanwakkeren van haat en gewelddadige berichten.
Het nieuws over Irwin's vertrek werd bevestigd in een e-mail aan verschillende Amerikaanse persbureaus, nadat het eerder werd gemeld door zakenblad Fortune. Hoewel de exacte redenen voor haar aftreden niet duidelijk zijn, heeft Twitter tot nu toe luchtig gereageerd op vragen van de pers.
Volgens huidige en voormalige werknemers van Twitter was Irwin een van de meest vertrouwde leidinggevenden van Musk. Ze stond erom bekend zijn beslissingen met betrekking tot berichten op het socialemediaplatform uit te voeren en te verdedigen. Onder Musk's leiding werden de regels met betrekking tot deze berichten echter versoepeld. Irwin was ook nauw betrokken bij het opschorten van accounts en reageerde regelmatig op gebruikers van Twitter wiens accounts waren geblokkeerd.
Hoewel Musk zijn beslissingen op het gebied van berichten op Twitter heeft verdedigd, zijn veel adverteerders en gebruikers van mening dat het platform onder zijn leiding te tolerant is geworden voor haatzaaiende berichten. In maart meldde Musk al dat de advertentie-inkomsten van Twitter sinds oktober met de helft waren afgenomen. Onlangs kondigde hij aan dat Linda Yaccarino, de huidige reclamedirectrice van NBC Universal, de nieuwe CEO van Twitter zal worden.
Het vertrek van Ella Irwin als hoofd van de afdeling Vertrouwen en Veiligheid werpt vragen op over de koers die Twitter zal varen onder het bewind van Linda Yaccarino. Met de recente kritiek op het platform vanwege haatzaaiende berichten, zal de nieuwe CEO wellicht maatregelen moeten nemen om de veiligheid en betrouwbaarheid van het socialemediaplatform te waarborgen, terwijl ze tegelijkertijd de advertentie-inkomsten probeert te herstellen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten