CIDI veroordeelt Bij1: "From the river to the sea" laat geen enkele ruimte voor Israël!

CIDI veroordeelt Bij1: "From the river to the sea" laat geen enkele ruimte voor Israël!

De ondersteuningsverklaringen van BIJ1. Bron: BIJ1 / Instagram.

De politieke partij Bij1, onder leiding van Sylvana Simons, heeft voor ophef gezorgd bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Het is CIDI niet ontgaan dat Bij1 na 75 jaar pleit voor het opheffen van de Joodse staat. Deze ongekende uitspraak heeft geleid tot verontwaardiging en onbegrip bij de Joodse gemeenschap en anderen die streven naar vrede in het Midden-Oosten.

De oproep van Bij1 om "From the river to the sea" laat geen ruimte over voor de staat Israël. Een dergelijke insteek is niet alleen bizar, maar biedt ook geen enkele oplossing voor het conflict. Het is verwerpelijk dat Bij1 op deze manier een complex en gevoelig vraagstuk benadert.

In een andere tweet beschuldigt Bij1 Nederland ervan samen te werken met een apartheidsstaat, waarbij Israël als voorbeeld wordt genoemd. Deze beschuldiging gaat volledig voorbij aan de werkelijkheid. Israël is een land waarin mensen van verschillende achtergronden, inclusief Arabieren en Joden, samenleven en dezelfde rechten hebben. Er zijn geen aparte faciliteiten of discriminatoire wetten die vergelijkbaar zijn met het apartheidsregime uit het verleden.

Het gebrek aan begrip en kennis van Bij1 over apartheid is pijnlijk en misleidend. In steden zoals Haifa in Israël, waar een prachtige universiteit te vinden is, hebben mensen van diverse achtergronden de mogelijkheid om te studeren en zich te ontwikkelen. Het idee dat er aparte bankjes, bussen of toiletten zijn voor Arabieren en Joden is volkomen onjuist en getuigt van een gebrek aan inzicht.

CIDI benadrukt dat het belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met dergelijke gevoelige onderwerpen en standpunten, vooral als het gaat om de Israëlische-Palestijnse kwestie. Het opheffen van de Joodse staat en het bestempelen van Israël als apartheidsstaat zijn niet alleen onjuist, maar dragen ook niet bij aan een constructieve dialoog en vreedzame oplossingen.

Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).

Het is van essentieel belang dat politieke partijen zich verdiepen in de complexiteit van dit conflict en streven naar een rechtvaardige en duurzame vrede. Het uiten van ongefundeerde beschuldigingen en het verspreiden van misleidende informatie zoals Bij1 doet, draagt niet bij aan deze broodnodige vrede. Het is te hopen dat Bij1 zich bewust wordt van de schadelijke gevolgen van hun standpunten en bereid is om een meer constructieve rol te spelen in het bevorderen van begrip en verzoening.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer