Ongehoord Nederland slaat alarm. Screenshot Ongehoord Nederland / X.com

Kartel valt Ongehoord Nederland keihard aan: ‘Culturele oorlog gaande’

Media08 mei , 6:30
Wat zich de afgelopen jaren stilletjes opbouwde, is nu voluit zichtbaar: het kartel is vastberaden om het enige écht kritische geluid binnen de publieke omroep het zwijgen op te leggen. Ongehoord Nederland, de omroep die sinds 2022 eindelijk een ander geluid op de NPO bracht, ligt onder ongekende druk van het Commissariaat voor de Media, de NPO-top, en invloedrijke krachten binnen de politiek en mediawereld.
Uitzendingen van ON! worden structureel gemonitord, de presentatoren liggen onder een vergrootglas, er wordt openlijk gesuggereerd dat Raisa Blommestijn zou moeten verdwijnen als presentator, en als klap op de vuurpijl worden er hoge boetes en sancties voorbereid op basis van inhoud. In een normale democratie zou dit een landelijk debat ontketenen. In Nederland? Een zucht, en stilte. Want het betreft natuurlijk een omroep die niet links, niet politiek-correct en niet woke is. Dus mag alles.

De aanval is totaal: “Een culturele oorlog”

In een indringende videobrief van ON! trekken Raisa Blommestijn en Peter Vlemmix zelf aan de bel. Ze laten zien hoe hun werk stelselmatig ondergraven wordt door instanties die beweren "objectieve mediawetgeving" te bewaken, maar ondertussen regelrechte politieke censuur bedrijven. Het moge duidelijk zijn. Die gekken van de waakhond willen ON! eruit hebben. Wat ze doen is geen toezicht meer, het is een georkestreerde aanval.
Publicist en tegenwoordig hoofdredacteur van ON! Joost Niemöller zegt hardop wat we allemaal ondertussen zien:
“Er vindt een culturele oorlog plaats. De NPO is op vele fronten bezig, middels instituten die door links en extreemlinks worden bezet, ON eruit te zetten. Daarna volgt een systeemverandering om de deuren definitief te sluiten.”
📢 DDS vecht voor vrije media, echte pluriformiteit en tegen kartelcensuur Help ons deze strijd te voeren via BackMe of doneer direct aan Liberty Media | NL95RABO0159098327.

NPO-hervorming? Of eliminatie van diversiteit?

Alsof de intimidatie niet genoeg is, kondigt Den Haag ook nog een “hervorming van het publieke bestel” aan. Officieel is het doel: modernisering, efficiency, samenwerking. In de praktijk betekent het: Ongehoord Nederland komt steeds verder alleen te staan. Geen samenwerkingen, geen budgetverhogingen, geen redactionele ruimte.
Dit is geen hervorming. Dit is zuivering. Het publieke bestel wordt steeds meer een monocultuur van progressieve eenheidsworst, waarin afwijken niet wordt gedoogd, maar wordt afgestraft.

Wat is het echte probleem met ON?

Het echte “probleem” is niet de toon van ON. Niet Raisa Blommestijn. Niet de presentatoren. Het echte probleem is: ON! stelt de vragen die andere omroepen niet durven stellen. Over immigratie, over woke, over EU-dwang, over coronabeleid, over klimaatfundamentalisme. En dat mag niet.
Want in Hilversum geldt: wie het narratief doorbreekt, vliegt eruit. Je mag 100x de overheid napraten – prima. Maar wie tegen de stroom in durft te gaan? Die krijgt boetes. Die wordt gemonitord. Die wordt gehaat.

Tijd om op te staan

ON! is geen “extreemrechtse club”, zoals linkse media maar blijven beweren. Het is een omroep die precies doet waarvoor de publieke omroep is bedoeld: tegengeluid bieden. Diversiteit van perspectieven. Kritische journalistiek. Onafhankelijkheid van de macht.
De oorlog die nu gevoerd wordt tegen ON!, is een oorlog tegen iedereen die durft af te wijken. Als ON! verdwijnt, verdwijnt ook het laatste stukje échte pluriformiteit op de NPO. En daarna?
Wie zwijgt, stemt toe. Wie kijkt, ziet het gebeuren. Wie handelt, verdedigt de vrijheid.
De aanval op ON! is een aanval op ons allemaal. DDS staat pal. Steun ons. Steun Ongehoord Nederland. Want als zij gaan – wie volgt dan?
🔔 Wil jij dat vrije journalistiek in Nederland blijft bestaan? Steun DDS én ON! Sluit je aan bij onze donateurs via BackMe of doneer direct via Liberty Media | NL95RABO0159098327.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten