kievitplein dpg

Schandalig! Belgische mediagiganten overrompelen Nederlandse markt dankzij absurde staatssteun

Mediajul 21 2023, 13:00
Een onthullend nieuw boek genaamd "Bpost Hold-Up" heeft een schokkend schandaal aan het licht gebracht in België. Het postbedrijf BPost heeft jarenlang onder valse voorwendselen subsidies van de staat ontvangen. Dit heeft niet alleen geleid tot een aanzienlijk financieel voordeel voor BPost, maar ook tot indirecte voordelen voor machtige mediabedrijven in Nederland, zoals DPG Media en Mediahuis. Wouter Verschelden en Emmanue Vanbrussel, de auteurs van het boek, lichtten eerder deze week in een uitzending van De Nieuws BV de situatie toe.
BPost, het grote Belgische postbedrijf vergelijkbaar met Post NL, begon als een overheidsbedrijf, maar is nu beursgenoteerd. Desondanks behoudt de Belgische overheid nog steeds de meerderheid van de aandelen. Het recente gerommel binnen BPost heeft alles te maken met subsidies die bekendstaan als "krantensubsidies". In België worden kranten niet door specifieke krantenbezorgers, maar door postbodes bezorgd. Hiervoor ontvangt BPost subsidies van de Belgische overheid om kranten en tijdschriften tot aan de brievenbus van abonnees te bezorgen. Met andere woorden, Belgisch belastinggeld wordt hiervoor gebruikt.
Verschelden en Vanbrussel onthullen dat BPost aanzienlijke bedragen aan staatssteun heeft ontvangen. Alleen al het krantencontract is goed voor een duizelingwekkende 2,2 miljard euro. Bovendien zijn er andere contracten waarbij de winstmarges veel hoger liggen dan toegestaan volgens de regels van de Europese Commissie voor legale staatssteun. Deze marges kunnen zelfs tien keer hoger uitvallen, tot wel 70%.
Wat dit schandaal nog verder compliceert, is het feit dat grote Belgische mediabedrijven, waaronder DPG Media en Mediahuis, indirect hebben geprofiteerd van deze Belgische staatssteun. Deze mediabedrijven kregen namelijk zeer voordelige tarieven om hun kranten en tijdschriften bij abonnees te bezorgen. Dit heeft geleid tot aanzienlijk opgedreven netto winsten voor hen, waardoor ze een financiële voorsprong kregen. Met deze gevulde oorlogskassen konden Belgische mediabedrijven hun invloed vergroten, ook in Nederland. DPG Media bezit onder andere De Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw, Nu.nl en Q Music. Mediahuis heeft De Telegraaf, NRC, Radio Veronica en 100% NL in hun bezit, evenals talloze tijdschriften.
Wouter Verschelden, een van de auteurs van het boek, beschuldigt deze mediabedrijven van het ontvangen van "financiële doping" dankzij de constante toestroom van Belgisch belastinggeld via de krantensubsidies. Dit heeft hen in staat gesteld om Nederlandse mediaconglomeraten over te nemen en hun invloed uit te breiden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten