screen shot 2022 07 19 at 10

Zwagerman & Van Velthuysen ontmaskeren in Op z'n Kop!: De EU-mesthoax

Mediaapr 25, 12:00
Elke week weer schudden Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen de Nederlandse media op met hun scherpe analyses en ongezouten meningen in hun populaire podcast Op z'n Kop! (POWNED). Deze week zetten zij de wereld van hun luisteraars op zijn kop met een explosief onderwerp: de verwoestende impact van de EU-wetgeving op onze Nederlandse boeren.
Zwagerman kondigde onlangs op X aan dat hun komende aflevering zal duiken in de diepe, donkere wateren van het EU-mestbeleid, dat volgens hen en vele experts 'op drijfzand is gebaseerd'. Al 25 jaar lang worden onze boeren geknecht onder een beleid zonder enige wetenschappelijke onderbouwing, terwijl de zelfdodingscijfers onder boeren schrikbarend hoog zijn. Dit is niet zomaar een politiek spelletje; dit is een tragedie die zich afspeelt in het hart van onze landbouw, het hart van Nederland.

Boeren springen van ellende in de gierput hierom hè 😭😭😭. Het is niet onschuldig. Ken je de zelfdodingsgetallen bij boeren? Vanwege een EU-ambtenaar die maar wat verzon. En landbouwministers die wegkeken. Het is om te janken. x.com/mariannezw/sta… #mestdebat

Marianne Zwagerman
Marianne Zwagerman
@mariannezw

Nederlandse boeren worden kapotgemaakt door EU wetgeving ZONDER ENIGE WETENSCHAPPELIJKE onderbouwing. Wij spoorden de WUR wetenschapper op die al 25 jaar geleden (!) vaststelde dat het EU mestbeleid op drijfzand is gebaseerd. Straks @NPORadio1 nporadio1.nl/podcasts/op-zn… #mestdebat

1.1K
Reply
De boeren, ooit de trotse ruggengraat van de Nederlandse economie, worden kapotgemaakt door bureaucraten die vanuit hun kantoren in Brussel besluiten nemen die losgezongen zijn van de realiteit. "Vanwege een EU-ambtenaar die maar wat verzon," zoals Zwagerman terecht opmerkt. Het is een schande dat onze landbouwministers dit hebben laten gebeuren, wegkijkend terwijl onze boeren ten onder gaan.
In hun podcast beloven Zwagerman en Van Velthuysen deze kwestie tot op de bodem uit te zoeken. Ze hebben gesproken met een wetenschapper van de Wageningen University (WUR), die al decennia lang waarschuwt voor de ongefundeerde basis van het huidige mestbeleid. Hun vastberadenheid om de waarheid boven tafel te krijgen, is lovenswaardig en noodzakelijk.
De kritiek op de EU is niet nieuw, maar de manier waarop Zwagerman en Van Velthuysen deze kwestie aanpakken, verdient bijzondere aandacht. Zij bieden een platform voor de stemmen die te lang zijn genegeerd, de stemmen van hen die het meest te lijden hebben onder de hoogmoed van ongecontroleerde politieke macht.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het wordt tijd dat wij, als samenleving, ons realiseren dat de problemen van onze boeren niet enkel hun problemen zijn, maar problemen van ons allemaal. Deze kwestie gaat over voedselveiligheid, over soevereiniteit, over rechtvaardigheid. En zoals Zwagerman en Van Velthuysen zullen aantonen, is het hoog tijd voor verandering. Luister dus naar hun podcast, en bereid je voor om je wereldbeeld op zijn kop te laten zetten. Dit is niet zomaar nieuws. Dit is een wake-up call voor iedereen die gelooft in eerlijkheid, wetenschap en het recht op een waardig bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten