shutterstock 718323184

Doodstraf voor Iraanse rapper: Het sinistere gezicht van Irans sharia regime

Midden-Oostenapr 25, 14:00
De Islamitische Republiek Iran dit jihadistische sharia-regime, berucht om zijn diepgewortelde haat tegen Israël en zijn streven naar regionale en zelfs wereldwijde invloed, heeft opnieuw zijn ware, tirannieke aard getoond. Dit keer is het slachtoffer Toomaj Salehi, een Iraanse rapper die de doodstraf kreeg opgelegd enkel en alleen omdat hij zijn stem verhief tegen de onderdrukking en voor de rechten van vrouwen in zijn land bericht de VRT.
Salehi’s misdaad? Hij steunde het vrouwelijke protest dat ontvlamde na de dood van Mahsa Amini, een jonge vrouw die stierf in de klauwen van de Iraanse zedenpolitie — haar enige overtreding was het incorrect dragen van een hoofddoek. De dood van Amini leidde tot een massale opstand onder de slogan ‘Vrouw, leven, vrijheid!’, maar ook tot een brute repressie van het regime. Salehi, 33 jaar oud, gebruikte zijn muziek en sociale media om deze protesten te steunen, wat hem uiteindelijk zijn vrijheid en mogelijk zijn leven zal kosten.
De beschuldigingen tegen Salehi — ‘corruptie op aarde’, opruiing, samenzwering, en propaganda tegen het systeem — zijn niets minder dan een kafkaëske poging om angst en gehoorzaamheid te zaaien onder de bevolking. Dit is niet gewoon een repressief regime; dit is een systeem dat gestoeld is op de meest radicale interpretaties van de sharia, en dat iedere vorm van oppositie of zelfs milde kritiek met de dood bestraft.
Wat zegt dit over Iran? Het zegt dat dit regime niet alleen een gevaar vormt voor zijn eigen burgers, maar ook voor de wereldvrede. De nucleaire ambities van Teheran zijn al lang een bron van zorg voor de internationale gemeenschap, en de behandeling van dissidenten zoals Salehi toont aan dat er geen grenzen zijn aan de repressie die het regime bereid is te gebruiken.
We moeten ons realiseren dat de strijd van de Iraanse burgers niet slechts een lokale kwestie is. Het is een strijd tegen een regime dat als het toppunt van autoritarisme geldt, waar de rechten van de mens worden vertrapt onder de laarzen van religieus dogmatisme. De moedige mannen en vrouwen die opstaan tegen deze tirannie verdienen onze steun en aandacht. Het is hoog tijd dat de wereld, inclusief Nederland, een duidelijk standpunt inneemt tegen deze barbaarse praktijken. We moeten alle mogelijke druk uitoefenen om het regime in Teheran te isoleren en te sanctioneren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Toomaj Salehi is niet zomaar een rapper. Hij is een symbool van verzet, een stem die niet stilgezwegen mag worden door de galg. Laten we die stem versterken en ons uitspreken, voordat het te laat is. De toekomst van Iran, en misschien wel van de hele regio, hangt af van onze bereidheid om te vechten voor wat rechtvaardig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten