101BARZ laat criminelen rappen van belastinggeld

101BARZ laat criminelen rappen van belastinggeld

BNNVARA laat rappers met verdenkingen of veroordelingen van ernstige delicten gewoon optreden! Amsterdamse rapper Fi zat acht jaar in de gevangenis voor een schietpartij maar mocht gewoon optreden bij 101BARZ. Via de Telegraaf.

Ergens heb je natuurlijk ook gewoon de zogeheten 'street-cred' nodig om jezelf een échte rapper te kunnen noemen. Je komt er niet mee weg om niets meer dan ooit een lolly uit een snoepwinkel te hebben gejat. Het publiek dat naar rap luistert wil gewoon dat degene die rapt ook daadwerkelijk een ruig leven heeft (gehad). De tijden van The Sugar Hill Gang en hun vrolijke rap zijn allang voorbij en vervangen door de Gangster-rap.

Iedereen snapt dit ook ergens wel, of je nou van de muziekstijl houdt of niet. Waar het echter problematisch wordt is wanneer een met belastinggeld gefinancierd programma als 101BARZ, onderdeel van BNNVARA, gewoon dikke criminelen laat optreden! Van die drugsdealertjes die over hun lastige jeugd rappen is nogal wat anders dan een rapper Fi die mensen heeft willen omleggen of iemand die werd verdacht van mensenhandel.

Zelfs daar zou je nog van kunnen zeggen dat ze hun straf hebben uitgezeten of dat slechts een verdenking niet genoeg is om geweigerd te worden, prima! Maar in je programma rappers onderling ruzies laten opstoken gaat wel wat ver! En dat is precies wat 101BARZ gewoon toestaat, waarschijnlijk omdat ze cool gevonden willen worden of 'dat hoort er nu eenmaal bij'.

Ook homobelangenorganisatie COC is woedend omdat er met enige regelmaat 'afschuwelijk homofoob' wordt opgetreden en BNNVARA weigert zulke optredens offline te halen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer