Een onzelfzuchtige daad van 30 wildvreemde mensen bezorgt een oude, eenzame vrouw het mooiste afscheid mogelijk

Een onzelfzuchtige daad van 30 wildvreemde mensen bezorgt een oude, eenzame vrouw het mooiste afscheid mogelijk

Na een oproep op Facebook, verschenen ongeveer 30 mensen op de begrafenis van een 83-jarige vrouw die ze nog nooit hadden ontmoet.

Francine Stein overleed in een van de buitenwijken van New York. Rabbijn Elchanan Weinbach zou de uitvaart leiden, maar wist niets te vertellen aangezien hij de vrouw niet kende en er niemand was die hem meer over haar kon vertellen.

De rabbijn vertelde aan ABC news:

Ik worstelde heel erg met mijn gedachten over hoe ik een dienst kon verlenen waar de enige mensen die erbij zouden zijn, professionals waren die geen band hadden met de overledene.

Elchanan besloot het met zijn dochter te bespreken. Zij stelde voor om enkele van haar vrienden te vragen de uitvaart bij te wonen, zodat Francine toch een waardige begrafenis zou krijgen.

De oproep kwam op Facebook terecht. En zo kwamen er meer mensen dan Elchanan en zijn dochter durfden te hopen.

Ik was verbaasd en diep geraakt over de opkomst. De uitvaart was op het midden van de dag. Een moment waarop veel mensen aan het werk zijn en van alles te doen hebben. En toch namen ze de tijd om de laatste eer te bewijzen aan deze vrouw die ze niet eens kenden. Ik was ontroerd en sprakeloos door hun reacties.

[caption id="attachment_147335" align="aligncenter" width="300"]De aanwezigen op de begrafenis van Francine Stein (bron: Facebook) De aanwezigen op de begrafenis van Francine Stein (bron: Facebook)[/caption]

Elchanan leerde op het kerkhof meer over Francine; Zo hoorde hij dat ze muzikant was, dat ze een leerkracht was geweest aan de Julliard school en dat ze een 10-jarige inwoner van Munsey Park Home Care Services voor senioren was voordat ze elders naar werd overgebracht.

Een van de mensen die aanwezig was, zei dat ze was gekomen puur uit eenvoudig handelen van menselijk fatsoen.

Lees meer over:
uitvaarten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties