Nederland rebelleert: 'Kom niet aan onze Zwarte Piet!'

Geen categorieokt 23 2013, 21:08
1,5 miljoen woedende Facebookers liken Pietitie.
Het kabinet kan de lasten vrijwel ongestraft verwaren, Brussel kan zich met van alles en nog wat bemoeien, maar kom niet aan ons kinderfeest. Dat lijkt zo ongeveer de reactie te zijn van het hele Nederlandse volk - een 25-tal Zeur Pieten daargelaten - op de kritiek van VN-topvrouw / race hustler Verene Shepherd.
In zo'n 36 uur tijd is de Pietitie - een Facebookpagina van #teamzwartepiet - namelijk maar liefst 1,418,111 keer geliked. Let wel, dat is op het moment van schrijven. Onderhand zijn daar ongetwijfeld weer duizenden likes bijgekomen.
Piet is namelijk hot. En hoe. Geen Nederlander die ook maar overweegt om hem op te geven.
Op de pagina van de Pietitie laten Nederlandse Facebook-gebruikers de VN weten wat ze van het racisme geroep vinden. Zo schrijft Peter Udo: "Berichtje voor de VN: Is er niet ergens een oorlog, hongersnood of genocide gaande waar jullie je beter druk om kunnen maken??"
Barbara Woestenburg is het daar niet alleen mee eens, maar draait het verhaal van de VN ook nog eens - en terecht - om: "Zwarte Piet is een schoorsteenveger en Sinterklaas is een Turk en ze wonen in Spanje en dat vieren wij in Nederland - het is gewoon het beste integratie feestje aller tijden!"
Baruch Hummen verwoordt de gevoelens van veel mensen die met verbazing kennis hebben genomen van Shepherds kritiek: "We laten dit land toch niet door de VN verPIETeren?!?!"
Gebruiker Ferry Brinkman begrijpt er ook niets van. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn immers positief. Zij voegen alleen maar vreugde toe aan het bestaan - iets dat we, zeker in deze moeilijke tijden, maar al te goed kunnen gebruiken: "Deze man (Sinterklaas) is de verlosser van slavernij hij heeft ze meegenomen om ze te helpen. Heeft ze altijd goed verzorgd. Deze man geeft cadeautjes aan kinderen arm of rijk. Deze man heeft ze normen en waarden geleerd. Zij geven kinderen een glimlach, Snoepgoed en speelgoed zodat een kind kind kan zijn. Dit is een begin van een betere wereld. En nu proberen ze dat af te pakken. Mij geloof en hoop op een betere wereld."
Gerry Louwes en Frederika van der Galiën (inderdaad, familie van) merken op dat dit dezelfde mensenrechtenraad is die gesteund wordt door onze centen: "Toch typisch dat Nederland net 7,5 miljoen euro geschonken heeft aan de Mensenrechtenraad van de VN. Als dank hiervoor worden we bezeken over Zwarte Piet."
Onze eigen Tim Engelbart doet ook een duit in het zakje: "Ik ben trots op onze Nederlandse cultuur. Check eens hoe Pietitie binnen een dag al zo'n 1,2 miljoen likes haalt. Als je bedenkt dat er maar 7,5 miljoen Nederlanders op Facebook zitten snap je: het animo om Zwarte Piet te behouden is heel erg groot. Prachtig!"
En zo zijn er nog honderdduizenden en zelfs miljoenen reacties te vinden van boze landgenoten die zeggen: 'Tot hier en niet verder.'
Zo vaak maken we een dergelijk volksverzet niet mee. Het is fantastisch om te zien dat heel Nederland in beweging komt en een einde aan deze waanzin eist. We kunnen trots op onszelf, onze cultuur én onze mede-Nederlanders zijn.
Bent u één van de 6 miljoen Nederlanders op Facebook die de Pietitie nog niet heeft geliked? Doe dat dan nu. Hoe meer likes, hoe beter. En teken de petitie zelf ook meteen hierrr even.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten