174.000 Nederlanders betrokken bij Uber-hack: al hun informatie werd gedownload

Geen categoriedec 13 2017, 10:00
Uber betaalde de hacker 100.000 dollar aan zwijggeld.
Vorige maand maakte taxidienst Uber bekend dat het bedrijf in oktober vorig jaar gehackt was. In totaal werden de gegevens van 57 miljoen gebruikers gestolen. Om ervoor te zorgen dat die informatie niet op straat kwam te liggen betaalde het bedrijf de hacker maar liefst 100.000 dollar.
Die aantallen -- 57 miljoen gebruikers -- waren natuurlijk wereldwijd. Nu is bekend geworden dat van die 57 miljoen mensen, 174.000 Nederlanders erbij betrokken waren.
Als jij regelmatig gebruik maakt van Uber of voor Uber werkt hoef je je niet persé zorgen te maken. Zoals het bedrijf laat weten in een verklaring:

"Er is geen bewijs voor fraude of misbruik dat verband houdt met dit incident. We houden de getroffen accounts in de gaten en deze zullen worden voorzien van extra fraudebescherming."

In de media vinden ze het leuk om hier heel veel herrie over te schoppen -- oh nee, gehackt! -- en dus om paniek te zaaien, maar feitelijk valt het allemaal vreselijk mee. Het is niet prettig dat een bedrijf waarmee jij zaken doet gehackt wordt, maar we moeten ook weer niet overdrijven. De schade die in dit geval gedaan kan worden is minimaal. En Uber lijkt zelfs die minimale schade nog verder beperkt te hebben.
Gebruikers moeten het bedrijf dus vooral dankbaar zijn dat het in actie is gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten