20 procent Nederlanders heeft migratieachtergrond

Geen categoriemei 29 2018, 17:00
De Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) is tot de conclusie gekomen dat ruim 20 procent van de Nederlands een migratieachtergrond heeft. Ook zal dit alleen maar toenemen én voor problemen zorgen, erkennen zij. Zo meldt het AD.
Waar in 1972 nog 9,2% een migratieachtergrond had, was dat in 2016 al 22.1%. Hieronder wordt verstaan: minimaal één ouder geboren in het buitenland. De cijfers van vroeger bestonden vooral uit migranten uit Turkije, Marokko, Suriname en de Antillen. Tegenwoordig bestaan de cijfers vooral uit veel kleine groepen van diverse landen. Polen, Syrië, voormalige sovjet-landen, China, India en Duitsland. Vorig jaar had Nederland zelfs 223 verschillende soorten migranten over z'n bodem lopen!
De WRR concludeert ook dat er grote verschillen tussen gemeenten bestaan qua demografische verhoudingen van migranten. In Urk vind je haast geen enkele allochtoon of migrant maar in de Randstad heeft de meerderheid al een migratieachtergrond. Ook het soort migranten verschilt. Waar de Randstad heel divers is (want daar kicken ze op) trekken boerengemeentes vooral Polen en Bulgaren aan.
De WRR ziet ook een correlatie tussen de hoogte van migratieachtergrondcijfers en een stijging in criminaliteitscijfers. Zij stellen echter wel dat hier een limiet aan zit. Het percentage van mensen met een migratieachtergrond zal blijven toenemen, zelfs als er geen migrant meer bij komt. Dit ligt volgens de WRR aan de de sterftecijfers in Nederland.
Het advies om om te gaan met deze conclusie, die zij ' structureel van karakter' noemen, is natuurlijk weer dezelfde uitgekauwde onzin. Beleid gericht op 'dezelfde migratiegroepen' zou niet meer effectief zijn in de toekomst (alsof het dat nu wel is) en alle gemeenten krijgen het advies om 'in gesprek te gaan' met buurtbewoners voor meer contact en begrip. Gewoon wat meer buurthuizen en dan 'löp 't wa lös' (loopt het wel los) zoals we in Twente zeggen.
Flinke groepen waar beide ouders zelf een migratieachtergrond hebben maar wel in Nederland zijn geboren, worden dus niet meegeteld. Dikke kans dat het helemaal niet 'lös löp' en iedereen straks weer racist en xenofoob wordt genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten