20.000 emailadressen buitgemaakt bij ECB

20.000 emailadressen buitgemaakt bij ECB

Onveilig.

Kunnen dit soort instanties niet gewoon goede medewerkers in dienst nemen?

Hackers hebben via een lek op de website van de Europese Centrale Bank (ECB) e-mail-adressen en contactgegevens buitgemaakt van journalisten en deelnemers aan seminaries. Interne databanken of gevoelige marktgegevens zijn niet getroffen, deelt de centrale bank in Frankfurt mee.

Het is werkelijk niet te geloven dat de ECB en vergelijkbare instanties dit soort gegevens niet goed kunnen beveiligen. Je zou denken dat ze genoeg geld hebben om zelf een paar tophackers in dienst te nemen die hun kennis vervolgens gebruiken om het systeem te beveiligen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer