shutterstock 1450705514

Nederland drugsland: 'Grootste lading drugs ooit' was onderweg van Costa Rica naar Rotterdam

Geen categoriefeb 16 2020, 10:00
Nederland drugsland. Niet alleen zijn wij marktleider op het gebied van MDMA-productie, wij zijn ook een van de belangrijkste doorvoerhavens van cocaïne. In Costa Rica werd daar de grootste lading drugs ooit onderschept. De geplande eindbestemming was Rotterdam.
Naar eigen zeggen ontdekte de politie in Costa Rica de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het land. In de haven van Limón werd meer dan 5000 kilo pure cocaïne onderschept. De omvangrijke 'witte lijndienst' had als eindbestemming de haven van Rotterdam.
De drugs zaten verstopt in koffers in een container die onderweg was om naar de Rotterdamse haven te varen. Zogenaamd zou het schip sierbloemen naar Nederland brengen.
De 'Port Terminal of Limón' in Costa Rica was voorheen een van 's werelds belangrijkste exporthavens voor fruit, suiker en koffie. De afgelopen jaren hebben handelaars en schippers hun handel steeds vaker ingeruild voor het vervoer van drugs.
Eerder deze week heeft de politie in Rotterdam nog vijf verdachten aangehouden die 270 kilo cocaïne het land probeerde binnen te smokkelen. De drugs zaten verstopt tussen kilo's oud ijzer en schroot.
Het gebruik van drugs lijkt voor velen een onschuldig tijdverdrijf in de weekeinden, maar doordat we drugs steeds meer zijn gaan accepteren als zijnde 'normaal' is Nederland de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste landen binnen de drugswereld. Mede daardoor worden er al jaren bendeoorlogen uitgevochten en is de zogeheten 'Mocro Maffia' uitgegroeid tot een geduchte concurrent van Italiaanse en Mexicaanse drugsbendes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten