40% Nederlanders wil vuurwerk verbieden

40% Nederlanders wil vuurwerk verbieden

De reden? Ze zijn bang.

Als het huidige Nederland niet watjes-samenleving nummer één (in de wereld) is, weet ik het ook niet meer. Wat te denken van dit soort peilingen waaruit blijkt dat 60 procent van de mensen bang is voor vuurwerk en 40 procent het daarom maar wil verbieden?

Bijna zestig procent van de Nederlanders is bang als er vuurwerk in hun buurt wordt afgestoken en vier op de tien vindt zelfs dat het afsteken van vuurpijlen en rotjes rond de viering van oud en nieuw moet worden verboden. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV).

Dit is nou echt tekenend voor Nederland anno 2014. Onze ophemeling van (professioneel) slachtofferschap heeft ervoor gezorgd dat de samenleving vol zit met lafhartige figuren die bang zijn voor van alles en nog wat. Om hen te plezieren worden er vuurwerkvrije zones gecreëerd en in de loop van de jaren zal er uiteindelijk vrijwel zeker een verbod komen.

Zoals altijd is dit gejammer in eerste (en laatste) instantie afkomstig van links. Progressief Nederland kan niet zonder slachtoffers; als er niemand meer is die opgejaagd, onderdrukt, geïntimideerd of wat dan ook wordt zit hun taak erop. En dus worden er met regelmaat nieuwe slachtoffers 'ontdekt' die 'geholpen' moeten worden. In de meeste gevallen wisten die mensen even daarvoor helemaal niet dat ze geslachtofferd werden door de maatschappij at large, maar nu zijn ze zich daar ineens van bewust en eisen ze actie. Verbied vuurwerk! Beperk de rechten van anderen!

Alles om ervoor te zorgen dat zij zich nooit ongemakkelijk hoeven te voelen omdat een ander plezier heeft.

Het wordt tijd dat weldenkend Nederland zich hier tegen verzet. We hebben al te veel zelfverklaarde slachtoffers en te weinig individuele vrijheid. Dat je 'bang' bent voor vuurwerk omdat het zo'n hard geluid maakt is géén goede reden om het te verbieden; het is alleen een reden om moed bij jezelf te kweken omdat je op het moment blijkbaar een enorme lafbek bent.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties