50Plus kiest vol voor Europa: "Stem vóór Europa, koester 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking!'

50Plus kiest vol voor Europa: "Stem vóór Europa, koester 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking!'

Ik dacht dat 50Plus altijd toch een beetje eurokritsch was. Niet dus.

Als je net als ik dacht dat ze bij 50Plus wat kritischer zijn, zeker op Europa, dan de oude politieke machtspartijen kom je vandaag bedrogen uit. De partij laat namelijk weten dat de Europese lijsttrekker, Toine Manders (voorheen van de VVD), mensen oproept "vooral voor Europa te stemmen en 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking te koesteren."

Het merkwaardige is dat je vaak ziet dat met name ouderen toch wat kritischer zijn over de Europese Unie dan jongeren. Een partij als 50Plus zou daarom best wat eurokritischer kunnen zijn. Misschien niet keihard pro-Nexit, maar in ieder geval een positie tegen Europees federalisme maar juist wel vóór samenwerking. Dan kom je ook al een heel eind... en dan zou je jezelf op een mooie, genuanceerde manier kunnen presenteren, zonder fanboy te zijn voor deze of gene extreme positie.

Blijkbaar kiest 50Plus daar niet voor en hebben ze zich bij de "meer, meer, meer EU"-kant gevoegd. Jammer, niet alleen omdat dit niet goed is voor Nederland, maar ook omdat de partij hiermee een kans laat liggen om in een politiek gat te duiken. Alle andere nieuwe partijen zijn immers of voorstander van meer, meer, meer, of behoorlijk hard anti.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties