95-jarige man is eenzaam en besluit een radioshow te bellen. Wat er dan gebeurt is hartverwarmend

Geen categorieokt 23 2015, 9:00
Een 95-jarige man die contact opnam met een radioshow van de BBC en vertelde dat hij bijzonder eenzaam was is een ware hit geworden op het Internet.
Bill Palmer uit Southampton belde de Alex Dyke show op BBC Radio onlangs om over zijn leven te praten. Hij had zijn vrouw kortgeleden namelijk in een verzorgingstehuis gezet. Dat was niet alleen vrij zwaar voor haar, maar ook - en misschien vooral - voor hém.
Toen Dyke het verhaal hoorde nodigde hij de oude man - die van 95 jaar oud is - onmiddellijk uit in de studio. Hij bestelde een taxi voor hem, die Palmer vervolgens thuis ophaalde. Daarna werd de bejaarde man naar de studio gebracht waar hij interessante gesprekken voerde met andere luisteraars van de show.
Een opname van Palmers gesprekken is letterlijk tienduizenden keren beluisterd op Facebook.
Meneer Palmer trouwde vorig jaar met zijn vrouw Sheila. De twee waren toen maar liefst al 30 jaar vrienden. Helaas ging het snel slechter met de nu 85-jarige Sheila. Ze begon te dementeren. Op een gegeven moment viel ze, waarna ze maar moeilijk herstelde. Er zat maar één ding op voor haar kersverse echtgenoot: haar naar een verzorgingstehuis brengen.
Hoewel meneer Palmer zijn vrouw elke dag bezoekt zei hij dat het hem bijzonder zwaar valt:

"Elke dag is een hel. Ik voel me zo alleen."

Hij ging verder tijdens de uitzending:

"Ik zit naast mijn vrouw, en we vertellen elkaar steeds weer hoeveel we van elkaar houden. Ze weet wie ik ben en vraagt heel vaak, 'we trouwden op 2 juni met elkaar, toch?' Dat doet me letterlijk pijn van binnen. Ik luister naar de radio, kijk tv, en heb heel veel vrienden, maar naarmate je ouder wordt bezoeken mensen je niet meer. Dat is jammer, maar zo is het leven nu eenmaal."

Luisteraars van het programma deden er vervolgens alles aan om Bill Palmer een hart onder de riem te steken. Ze belden massaal naar de show, gaven hem advies, en lieten hem weten dat ze hem steunden. Ook werd hij uitgenodigd voor een zondagmiddaglunch, dagreisjes, en men bood hem zelfs aan om een speciaal privéconcert voor hem te organiseren van een ukulele-orkest.
Hoewel meneer Palmer niet inging op de uitnodigingen zei hij bijzonder geraakt te zijn door de vriendelijkheid van alle luisteraars - mensen die hem niet kennen, maar er wel voor hem willen zijn. Radio-presentator Dyke zegt dat de uitzending talloze mensen bereikt en geraakt heeft. "Het was het mooiste moment in de 30 jaar dat ik in het vak zit," aldus de presentator.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten