Screen Shot 2021 02 19 at 134955

Aangifte tegen Sigrid Kaag (D66) door oud-politicus Lucas Hartong (PVV): 'Financiering terrorisme'

Geen categoriemei 31 2021, 12:00
Oud-Europarlementariër voor de PVV Lucas Hartong is he-le-maal klaar met de steun van minister Sigrid Kaag (D66) voor terreurorganisaties in de Palestijnse gebieden. Daarom heeft hij de voormalige politicus aangifte tegen haar gedaan. Hij doet dit op basis van Artikel 421 Wetboek van Strafrecht: de strafbaarstelling van het financieren van terrorisme.
Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag is de afgelopen weken fel bekritiseerd door mensen die Israël een warm hart toedragen. Zij heeft immers besloten dat Nederland doorgaat met het financieel steunen van de Palestijnen, terwijl allesbehalve kan worden uitgesloten dat ons belastinggeld door die Palestijnen vervolgens gebruikt wordt om terroristische acties uit te voeren.
Oud-Europarlementariër voor de PVV Lucas Hartong is één van de mensen die fel tegen het ontwikkelingsgeld voor de Palestijnen is. Op Twitter laat hij nu weten dat hij zojuist aangifte heeft gedaan tegen minister Kaag "en verzocht om vervolging." De politie Middelharnis heeft hem, zegt hij, "zeer correct geholpen." Nu is het "wachten op [de] reactie [van het] OM."
https://twitter.com/LucasHartong/status/1399281561539862530
In twee vervolgtweets deelt hij zijn precieze aangifte:
https://twitter.com/LucasHartong/status/1399281970186801155
https://twitter.com/LucasHartong/status/1399282057700913155
Het belangrijkste punt wordt gemaakt in punt 5: "Uit o.a. deze informatie wordt duidelijk dat de minister, ondanks herhaalde waarschuwingen uit betrouwbare en gezaghebbende bron, toch financiering is blijven geven aan de Palestijnse organisaties, terwijl zij weet had van (mogelijke) terroristische verbanden."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo. Een prima actie! Want het financieren van terroristen is écht volstrekt onacceptabel, zeker als dat met Nederlands belastinggeld gebeurt. Of het Openbaar Ministerie de aangifte omzet in een vervolging van minister Kaag, dan wel seponeert, horen we ongetwijfeld binnen enkele weken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten