Aanslagpleger Universiteit van Californië prijst Allah in manifest. Sheriff zegt niet te weten waarom hij zijn aanval pleegde

Geen categorienov 06 2015, 21:00
De man die onlangs tekeerging met een mes op de universiteit van Californië prees Allah in een manifest dat achteraf gevonden werd op zijn dode lichaam. Dat zegt de sheriff die de zaak onderzoekt.
Sheriff Verne Warnke zegt dat het document geworden werd tijdens de autopsie op het lichaam van Faisal Mohammad. De 18-jarige student stak vier mensen neer op de campus van de universiteit afgelopen woensdag voor hij neergeschoten werd door de politie.
Volgens Warnke blijkt uit het document dat Faisal boos was nadat hij uit een kleine studiegroep werd gezet. Zijn manifest bestond onder meer uit een lijst van mogelijke doelwitten. Ook had hij een plan beschreven om studenten vast te binden aan hun bureau's. Daarmee wilde hij politieagenten naar binnen lokken waarna hij hen zou proberen te vermoorden: hij wilde het pistool van een agent stelen, hem vermoorden, en het wapen vervolgens gebruiken om meer onschuldige slachtoffers te maken.
Uit het manifest blijkt duidelijk dat Faisal van plan was om een massaslachting aan te richten. Ook vond men een nachtkijker in zijn rugzak, plakband en kabelbinder in zijn rugtas.
In het document verwijst Faisal verschillende malen naar 'Allah,' wat natuurlijk Arabisch voor God is. Faisal was - niet geheel toevallig - dan ook een moslim. Interessant genoeg stelt de sheriff echter dat niets er op duidt dat Faisals actie ingegeven werd door een extremistische overtuiging. Volgens de agent zijn de referenties aan Allah alleen maar een teken dat Faisal op het punt stond een grote beslissing te nemen die zijn leven drastisch zou veranderen. In zijn ogen zou een christen hetzelfde doen, maar dan met de naam van Jezus.
Zoals Robert Spencers uitlegt op JihadWatch.org is dat een nogal merkwaardige uitleg. Moslimextremisten bewijzen al jaren dat ze een hekel hebben aan de Westerse manier van leven en dat ze meer dan bereid zijn om aanslagen te plegen op 'ongelovigen' om hun politieke en religieuze doelen te verwezenlijken. Het is nogal naïef om te veronderstellen dat een jongeman die de hele tijd aan zijn islamitische religie refereert als hij een massaslachting aanricht dat alleen maar doet omdat hij gestresst is, en dat het niets te maken heeft met zijn religieuze opvattingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten