Aanslagpleger Salah Abdeslam zit in eenzame opsluiting vast in Parijs: tijd om de doodstraf in te voeren

Geen categorieapr 27 2016, 14:00
En daar mag hij nog dankbaar voor zijn ook. In vroegere tijden hadden we hem namelijk al lang opgehangen. En terecht ook.
De bekende Belgische islamitische terrorist Salah Abdeslam, die betrokken was bij de aanslagen in Parijs vorig jaar, is vanochtend vroeg overgebracht naar Parijs. De Belgen hebben hem dus uitgeleverd, wat iedereen natuurlijk al van verre zag aankomen. Hij heeft zijn misdaden immers gepleegd in Frankrijk, en dus zijn het de Fransen die het recht hebben om hem keihard te straffen.
De Volkskrant legt uit:

Volgens de Franse justitie heeft Abdeslam een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereidingen van de aanslagen. Hij kocht waterstofperoxide en ontstekers voor het fabriceren van bomgordels. Ook bezocht hij Griekenland, Italië, Hongarije, Duitsland en Italië, waar hij medeterroristen vervoerde en hotelkamers voor hen huurde. Abdeslam was ook enkele malen in Nederland.

Abdeslam 'riskeert' nu een 'levenslange gevangenisstraf' in Frankrijk. Dat is allerlaardigst, maar feitelijk is het natuurlijk een veel te lichte straf voor deze massamoordenaar. Als iemand de doodstraf verdient is hij het. En dan ook nog eens een publieke terechtstelling, waar het publiek bij aanwezig kan zijn zodat iedereen het kan zien terwijl hij zijn laatste adem uitblaast.
Jammer genoeg vinden we onszelf in Europa tegenwoordig 'te verlicht' om dit soort straffen uit te delen. Wat mij betreft moeten we die positie maar eens herzien. Terroristen verdienen het niet om in leven te blijven, en ze verdienen het ook niet om op kosten van de belastingbetaler gevoed te worden. Abdeslam heeft zijn recht op leven verspeeld. Daar heeft hij niemand voor te danken behalve zichzelf.
Oh, en daar komt het volgende nog eens bij: de kans bestaat altijd dat een man als Abdeslam ontsnapt. Dat is het nadeel van mensen in leven houden. Het moge duidelijk zijn dat we dat ten koste van alles moeten voorkomen. Abdeslam mag nooit meer vrijkomen. Punt. De enige garantie daarvoor is dat hij het leven laat.
Voer de doodstraf dus maar opnieuw in, en pas hem eerst en vooral toe op terroristen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten